mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ átveri az embereket!

Az MLSZ átveri az emberek akkor, amikor azt kommunikálja, mindenben támogatja az amatőr labdarúgást. A mifocink.com birtokába jutott egy amatőr futballcsapat TAO-os pályázatának elbírálása. Ebből kiderül, hogy nem teljesen igaz az, amit az MLSZ hirdet, a határozat ugyanis kimondja: „az öltöző építése megnevezésű projektelem megvalósítását az MLSZ  hatósági jogkörében eljárva NEM TÁMOGATJA.


Az MLSZ vezetői – és Orbán Viktor is – folyamatosan az amatőr futball megmentőjeként tetszeleg. A kluboknál az elmúlt hónapokban kezdenek rájönni, azért nem minden úgy igaz, ahogy azt mondják.

Több klub is panaszkodott már arra, hogy a március 8-án megnyert TAO-s pályázatok összegét az MLSZ a mai napig nem juttatta el a csapatoknak. Ezeket az összegeket a szövetség a saját büdzséjéből biztosítja a kluboknak, de érdekes, hogy a saját maguk által szabott fizetési határidőt már háromszor is módosították, de pénzt  még egyik egyesület sem látott.

Május 31-én pedig eljött az éves TAO-s pályázatok leadásának határideje, de több klubnál óriási csalódással élték meg a pályázatok elbírálását.
Szinte minden amatőr csapat pályázatának összegét 50-60 százalékkal csökkentették. Úgy, hogy ezeket az összegeket a klubok képviselői kalapozzák össze a cégektől.

A mifocink.com birtokába jutott egy amatőr csapat pályázatának elbírálása.
A klubnál jelenleg öt korosztályos és egy felnőtt csapat játszik, az igazolt futballisták száma 80 és 100 közé tehető.

A klub vezetői a működési költség mellé egy öltöző építési tervet nyújtottak be, mondván, ennyi gyerekhez kettő, azaz két öltöző – meccsnapon ugye ez egyre redukálódik, hiszen a másikat a vendégcsapatnak kell biztosítani – kevés.

A pályázati kiírás szerint egy ilyen építés megvalósításához 30 százalék önrészt kell biztosítani, ezt a klub összekunyerálta, és várta a döntést.

Meg is jött.

A klub megkapta a működésre kért pénzt – az elnök szerint, ha ezt sem kapták volna meg, bezárhatnák a kaput -, de az öltöző építését az MLSZ nem támogatja.

Az amatőr futball megmentőjeként tetszelgő szövetség nem támogat egy amatőr klubot abban, hogy az ott focizó gyerekek ne negyvenen-ötvenen öltözzenek egy 15-20 négyzetméteres öltözőben.

És most nehogy azt gondolja valaki, hogy 100 milliós összegekről beszélünk.
Nem, a klubnál nem akartak stadiont építeni.
Csak két öltözőt.

A birtokunkba került határozat szerint viszont erre nem lesz lehetőségük.
„Az öltöző építése megnevezésű projektelem megvalósítását az MLSZ  hatósági jogkörében eljárva NEM TÁMOGATJA, ezért – figyelemmel a TAO tv 22/C §-ának (4) bekezdés e pontjában meghatározott 70 százalékos támogatási intenzitásra – a kérelmező sportfejlesztési programjának tárgyi eszköz beruházás, felújítás jogcím alá tervezett költségét 6.428.122 Ft támogatási összeggel csökkentem.”

Na, így támogatja az MLSZ az amatőr futballt.

Fehér György

 

 



Az újpesti szurkolói csoportok bojkottálják a derbit – erre szólítanak fel másokat is 2017-re lehet kész az új Puskás Stadion