mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nincs becsület!

A becsület a köd homályába veszett.
Nem, nem úgy általában.
Egervári Sándor becsülete!
A kapitányé, aki szégyenteljes vereségünk után is kapaszkodik, foggal, körömmel ragaszkodik a kapitányi poszthoz.

Ahhoz a poszthoz, amelyet sokak meg sem érdemelt,de amit meg kellett kapni. Ennyivel tartoztak, tartoztunk neki az U20-as válogatott ma már múltba vesző sikeréért.
De most Egervári tartozik!
A lemondással.

Mert a becsületkódex ezt írja elő.
Mert ha Egervári nem akarja megalázni magát, ezt kell tennie.

Ha menni, kell, hát menni kell!
És most menni kell!
Nincs más választás.
Nem lehet más választás.

De nem, hiába várna az ember az egyetlen megoldást, Egervári nem mond le.
Megmagyaráz, sőt a jövőről beszél.
- Túl azon, hogy ilyen hangulatban sokan még nem léptek pályára, az első gól lélektanilag nagyon mélyre taszított minket, mélyebbre, mint amilyenre kellett volna. Guzmicsot nem mondhatnám rutintalannak, még ha nincs is sok válogatott meccse. Korcsmár Zsolt cseréjére a játék lefolyása miatt volt szükség, hogy egy szervezőt tudjunk behozni a helyére, ezért érkezett Hajnal. Vargának sérülés miatt kellett lejönnie. Súlyos a vereség, ezt elismerjük. Lényegesen jobban játszottak a hazaiak, mint Budapesten. Ugyanazok a román játékosok sokkal jobban teljesítettek ma, míg mi visszaestünk. Nagyon sajnálom, hogy a velünk szimpatizálók csalódottak, fontos, hogy kijavítsuk ezt, már ha egy észt sikerrel ezt meg tudjuk tenni. Nehéz lesz négy nap múlva felállni, de ebben hiszek. A második helyhez nagy bravúrra lenne szükség a hátra levő három találkozón. A mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket – mondta a kapitány a meccs után.

Kapitány út, Ön már ne tervezze a jövőt.

Az ember egyébként is csak nagyokat pislog, és fogalma sincs, miről beszél Egervári.
Szerinte előre lépet a magyar válogatott.
A sarki kocsmákban erre szokták mondani: miről beszélsz ember?
Van egy kapusunk, és ennyi.
Védelem nincs.
Egyetlen ember sincs.
Középpályánk még a két-három évvel ezelőtti állapotokhoz képest is gyengült, hiszen míg addig az ott szereplő játékosaink legalább valamelyik külföldi bajnokság első osztályában játszottak, addigra ma már ez csak Dzsudzsák Balázsról mondható el.

Na meg Komanról, viszont róla meg az nem mondható el, hogy válogatott szintű támadó. És ne várjuk Gerát, mint megmentőt, mert szegény Zolinak már úgy van összedrótozva a lába, ráadásul 35 éves.

És ott van a csatársor.
Szalai a Schalkéban fontos gólokat lőtt – csak ne feledjük, ott vannak társak is, akik odapasszolják a labdát. Böde idén még a Fradiba sem nagyon villogott – sajnos tegnap sem volt elemében, igaz, nem is jutott el hozzá a labda. Némethet nem is tudjuk, miért hívta be Egervári, Szabics ismét kapott vagy öt percet.

Milyen előre lépésről beszél a kapitány úr?
Az a kapitány, akinek például kiszúrja a szemét egy csatár, aki az NB I-ben már több mint 100 gólt szerzett, de ő mégsem hívja.

Miről beszél a kapitány, akinek az irányítása alatt pont ott állunk, mint az elmúlt évtizedekben – sehol. Szerinte előre léptünk, de pont ő mondja, hogy olyan játékosai vannak, akiknek tele van a gatyájuk "ilyen hangulatban".

Miről beszél a kapitány, aki tegnap minden becsületét elveszítette.
Mert egyetlen mondatott kellett volna mondani: "azonnali hatállyal lemondok."
De nem tette.
Csak könyörgöm, akkor mondja helyette az MLSZ: Sanyikám! Ebből most elég volt!

Fehér György

 

 

 

 

Pedig csak egy mondatot kellett volna mondani: a mai nappal lemondok kapitányi posztomról.

 

 

 



Kötelező lemondani – nyílt levél Egervári Sándorhoz! Egervári és válogatottja elérte, hogy rajtunk röhöghetnek a románok