mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Erőssebb kutya ba....ik!

Úgy néz ki, Pintér Attila szövetségi kapitány kerítésen belül is szeretné megmutatni, ő a főnök. Tán épp ezért válogatta be az U19-es Európa-bajnokságra készülő Kalmár Zsoltot annak ellenére, hogy Mészöly Géza kifejezetten kérte, hogy a korosztályos válogatott csapatkapitánya pihenhessen egy kicsit a felkészülési hajrá előtt.



Mészöly pihenőt adott Kalmár Zsoltnak (19-esben) az U19-es válogatott kapitányának a hazai rendezésű Európa-bajnokságra való felkészülés utolsó szakasza előtt, de Pintért ez nem érdekelte (fotó:mlsz.hu)




Kis túlzással mindenki az U19-es válogatottra figyel. Sőt, bennük látják a nagy lehetőséget. A Mészöly Géza irányításával készülő csapat hazai pályán megrendezendő Európa-bajnokságon harcolhatja ki a világbajnokságra való kijutást. Ehhez a legjobb ötbe kell jutni, de sokan még jobb eredményt várnak a csapattól.
Érmes helyezést, minél fényesebb érmes helyezést.

A menedzselésre, a felkészülésre sem lehet panasz. Mészöly Géza szövetségi edző legutóbb kiemelte, ebben az évben kilenc edzőtáborozás szerepelt az együttes programjában. Hét hivatalos nemzetközi felkészülési meccset játszott a csapat, és mindegyiket megnyerte, ráadásul ezeken a meccseken 21 gólt szerzett. És akkor még nem beszéltünk a nem hivatalos mérkőzésekről, melyeken például a csapat döntetlent játszott a regnáló Európa-bajnokkal.

Kétség nem férhet ahhoz, hogy erőltetett menetben készültek a fiatalok. A felkészülés hátralévő részéről Mészöly Géza elmondta: egy hosszabb pihenőt követően június 24-én, Telkiben kezdődik a közös munka, az első hét a fizikális felkészítés és a ráhangolódás jegyében telik, majd Telkiben készül a csapat, ahol július 8-án és 11-én felkészülési meccset játszik az üzbégekkel.

A kulcsszó pedig itt most a pihenésen van.
Mészöly szerint ugyanis a felkészülés ezen stádiumában nagyon fontos, hogy a játékosok megfelelő időt töltsenek pihenéssel. Épp ezért adott szabadságot minden játékosnak.
És épp ezért kérte Pintér Attilát, hogy ezúttal tekintsen el Kalmár Zsolt szerepeltetésétől, hiszen a győri futballista nemcsak meghatározó játékosa a korosztályos csapatnak, hanem annak kapitánya.

Pintér azonban nem teljesítette Mészöly kérését.
Már az is furcsa volt, hogy a játékos a dánok elleni felkészülési meccsen is pályára lépett, hiszen ezzel egyidőben a Eb-re készülő korosztályos csapat épp a Európa-bajnok otthonában lépett pályára, ám a mostani eset még érthetetlenebb.

Kalmár Zsoltnak hivatalos pihenőt adott az U19-csapat szövetségi edzője, sőt, megkérte Pintért, hogy ezt tartsa tiszteletben.
Pintér ezt nem tette be.

Kalmár Zsolt egyébként Pintér győri korszakában mutatkozott be az NB I-ben, de túlzás lenne azt állítani, hogy akkor a tréner kedvence lett volna – igaz, ez nem is volt egyszerű, mert Pintér győri csapatában hemzsegtek a légiósok, a mostani kapitány akkor jobban bízott a külföldi játékosokban. Mindezt bizonyítja, hogy a Győr jelenlegi edzője, Horváth Ferenc nem oly rég kijelentette, Kalmár a magyar futball nagy tehetsége, épp ezért nem érti, ősszel miért volt parkolópályán a játékos.

Hogy akkor mégis miért nem engedett most Pintér Mészölynek? Miért tartotta mégis fontosnak Kalmár szerepeltetését a tegnapi meccsen?

Nos, biztos válaszunk nincs a kérdésre, de az biztos, hogy Pintér tegnapi kijelentésének ellenére, miszerint a szurkolók szeretik őt, Mészöly Géza sokkal nagyobb népszerűségnek örvend. És Pintér talán meg akarta mutatni, ki az erősebb kutya….

Fehér György



Gyalázat A legjobb reklám a vb-re......