mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Minden rendben

Megnyugodhatunk. A fejlődés töretetlen, minden rendben a magyar bajnokságban. Legalábbis a licencadó testület szerint. Mert ugye senki nem gondolta komolyan, hogy lesz egyetlen csapat is, amelyik nem kapja meg az induláshoz szükséges engedélyeket?

42401_koller_krisztian-574x382
Pécsett, és a többi NB I-es klubnál minden rendben - legalábbis a
licencadók szerint....

A Pécs esete a legfurcsább.
Ott, amellett, hogy télen arra panaszkodtak, hogy a hóeltakaritásra sincs pénz, amellett, hogy a játékosok figyelemfelkeltő sztrájkot tartottak – amiért egyébként a tulajdonos meg is büntette őket - , három hete még az edző is feljelentette a klubot a tartozások miatt.

Hát persze, hogy az MLSZ licencadó testülete simán megadta az induláshoz való engedélyt!
Nem is kell ezen csodálkozni, ez így van rendjén.

Arról senki nem beszél, hogy az elmúlt három évben két csapat sem tudta befejezni a bajnokságot, így az NB II-es Vác mellett az NB I-es Egert is kizárták, mert ha erről beszélnének, akkor a hibákat is be kellene látni, be kellene vallani.

Mert azért, hogy ezeket a klubokat kizárták a bajnokságból, a tulajdonosok mellett a licencadó testület tagjai is felelősek. Mert ők mondták ki a döntő szót, szerintük ezeknél a csapatoknak is minden rendben volt.

Halkan jegyzem meg, még egyetlen egy alkalommal sem vettek elő senkit, hogy miért engedett olyan csapatot indulni, amelyik év közben lényegében megszűnik.

Persze, a válaszok mindenre megvannak, így erre is. Már hallom is, ahogy mondják: minden papír rendben volt.

Mert nálunk a papír a legfontosabb.
Nem az, amit a saját szemünkkel hallunk, a saját fülünkkel látunk, hanem a papír.
Azok pedig rendben vannak.

Évek óta rendben vannak mindenhol, mégis minden évben brutális fizetési csúszásokról hallani például Kecskeméten, ahonnan télen például Rajczi Péter elmondta, volt, hogy ő adott ennivalóra pénzt a társainak, mert fizetést, na azt nem kaptak. És ahol Rajczi Péter azt is elmondta, ő maga kérte a tulajdonost, hogy adja el a klubot, ha nem tudja működtetni.

Persze, a papírok Kecskeméten is rendben vannak.

Mint ahogy Pápán is, ahol egy évvel ezelőtt megesett az, ami még talán sehol – legalábbis mióta licenceket osztogatunk. Nevezetesen az, hogy amíg az Eger nem játszhatott saját stadionjában a világítás hiánya miatt, addig a Pápa simán játszhatott a Ferencváros ellen félhomályban, hiszen a stadion lámpáinak fele nem működött. De Pápán idén sem volt kolbászból a kerítés. Bár el kell ismerni, Bíró Péter tulajdonos mindent megtesz a klub fenntartásáért, télen csak egy paraszthajszálon - pontosabban azon, hogy a játékosok belementek a brutális szerződésmódosításba -  múlt, hogy a csapat nem oszlott fel

De ne keressük a hibákat, inkább örüljünk.
Örüljünk, hogy egy nyugodt, tartozásoktól, megszűnésektől, kizárásoktól mentes, nagyszerű bajnokság vár ránk a jövőben.

Mert ugye, a magyar futballban minden rendben van.

Fehér György



Kapitányunk állítólag csaló fasszopónak nevezte a játékvezetőt - a nyolc éves fia meccsén.... Gerával nem hosszabbít a West Brom