mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mikor történik már valami?

Hogy mi érdekelne engem legjobban? Az, hogy a magyar labdarúgás vezetése mikor dönt úgy, hogy felülvizsgálja egy csapat liszenszét? Mert az látható, hogy vannak csapatok, ahol nem teljesítik a szabályokat. Most például Rajczi Péter mondta el, hogy csapattársainak több alkalommal adott kölcsönt, hogy azok kifizessék albérletüket, vagy ami ennél is durvább, hogy enni tudjanak. Mégsem történik semmi.


rajczi

Folyik a magyar labdarúgás megújulása.
Egyre feljebb jutunk, egyre jobb lesz a helyzet.
Az MLSZ szerint.

Ezzel szemben úgy indult ez a téli felkészülés, hogy talán soha nem tapasztalt káosz uralkodik a magyar futballban, ahol egyes kluboknál fizetés, másoknál még tulajdonos sincs.

A pécsi káoszról most ne beszéljünk, ember legyen a talpán, aki átlátja az ottani helyzetet. De ami Kecskeméten történik, az felháborító.

Nem az – pontosabban nem csak az -, ami most történik, hanem ami évek óta ott folyik.
És az, ahogy a magyar futball vezetői becsukják a szemüket, ahogy elfordulnak, ahogy nem hallják meg a hangokat, nem veszik a jeleket.

És ahogy minden évben megadják a klubnak a liszenszet.
Látható, hogy a klub vezetői nagyot vállaltak az NB I-el, mondjuk az érthetetlen, miért nem kérnek segítséget, pontosabban miért nem vonnak bele mást is a tulajdonlással.

És az egész nem most történt, hiszen tavaly az egyik mérkőzés alatt a játékosok együttesen vonultak be a toalettbe, ezzel kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy hónapok óta nem kaptak fizetést.

Mi volt erre az MLSZ válasza?

Megbüntette a játékosokat.
Nem a tulajdonos, aki hónapok óta nem adott fizetést, aki ezzel családok megélhetését sodorta veszélybe, hanem a játékosokat.
Nevetséges.

És az látszik, hogy Kecskeméten nem változott semmi. Én először két-három hónapos fizetési csúszásokról hallottam, később viszont többen mondták, hogy augusztus-szeptember óta nem kaptak pénzt a játékosok. Augusztus-szeptember óta, szóval amióta elkezdődött a bajnokság. Amióta a csapat megkapta a liszenszet.

Az aggasztó, már-már tragikus helyzetet bizonyítja a most a csapattól távozó Rajczi Péter szavai.
„A tulajdonossal, Rózsa Pállal volt nézeteltérésem, másrészt a klub nehéz anyagi helyzete is közrejátszott abban, hogy nem maradtam Kecskeméten. Előfordult, hogy az öltözőben valamelyik játékostársam odajött hozzám és kért ötvenezer forintot kölcsön, mondván, nem tudja fizetni az albérletét, mert a klub tartozik neki. Aztán volt drámaibb eset is, amikor valaki tízezer forintot kért, mert nem volt mit ennie a családnak. Szóvá tettem ezt a tulajdonosnál, kértem, adja el a tulajdonrészét, vagy vegyen be valakit az üzemeltetésbe. Sajnos nem volt vevő az ötletemre, sőt, rosszul sült el az egész. Bekő Balázs vezetőedző az egyik edzés után közölte, hogy a tulajdonos azt mondta neki, amíg ő áll a csapat élén, addig Rajczi nem lehet a keretben. Így hát nem volt más választásom, mint távozni. A történtek ellenére, amikor szerződést bontottunk, kezet fogtunk és további sok sikert kívántunk egymásnak" – mondta Rajczi Péter a magyarhirlap.hu-nak.

A magyar profi bajnokságban egy játékos nem tud enni adni a családjának, mert hónapok óta nem kap fizetést.
És azt, aki ezt szóvá teszi, kiteszik a csapatból.
És az MLSZ ehhez asszisztál, nem tesz semmit.

Na így fejlődik a magyar labdarúgás.

Fehér György

 

 



Miki elment Jézuska bácsihoz focizni Szepessy: Szalait és Dzsudzsákot Dalnoki Jenő elzavarta volna