mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szalai Ádám hős lett

A múlt héten gólpasszal mutatkozott be Szalai Ádám a Bajnokok Ligájában, most pedig két góljával köszönhetően a Schalke 3-2-re legyőzte idegenben a PAOK-ot, és bejutott a BL csoportkörbe.

szalaipaok640
Sokan féltették Szalai Ádám csapatát a PAOK elleni visszavágótól, hiszen egyrészről a németek hazai pályán is csupán 1-1-es döntetlent értek el a görög csapat ellen, másrészről egy héttel ezelőtt finoman szólva sem játszottak jól.

Ehhez képest Szalai Ádám már a 2. percben vezetést szerezhetett volna, de hat méterről a bal sarok mellé csúsztatta Fuchs beadását.
Ami nem sikerült a 2. percben, összejött a 43.-ban: ekkor Ucsida vette észre a nála jobb helyzetben lévő magyar támadót, aki köszönte szépen a passzt, és estében a bal alsóba helyezte a labdát.

A második félidőben gyorsan nehéz helyzetbe került a Schalke: előbb az 53. percben Sztefanosz Atanasziadisz előzte meg a védőket, és lőtt gólt a rövid felső sarokba, kiegyenlítve ezzel az állást, majd a 64. percben Jones félpályánál felrúgta Szalpingidiszt, amiért megkapta második sárga lapját, és kiállt.
Ehhez képest három perc elteltével ismét vezetett a német csapat – így eldőlt, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás – miután Draxler a kapust is kicselezve szerez gólt.

A görögöknek 23 percük maradt, hogy lőjenek két gólt, de csak egyet sikerült. A 79. percben az első találatnál Szalairól lemaradó Kacuranisz a kapunak háttal állva fejelt gólt.

A görögök belelkesedtek, de Szalai Ádám lehűtötte a kedélyeket, és a 90. percben végképp eldöntötte a mérkőzést. Igaz, ehhez kellett Draxler önzetlensége is, aki a bal oldalon kicselezett mindenkit, elfektette a kapust is, majd Szalai elé passzolt, aki jobbal nyolc méterről az üres kapuba helyezett, ezzel a Schalke 3-2-re nyert idegenben, és bejutott a BL. csoportkörbe.

Fehér György



Ezzel a Szalai-góllal vezet a Schalke Filkor Attila az egyik legősibb francia klubnál kötött ki