mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Alig játszott, de így is az NB I legdrágább játékosa

Előre bocsátom, nincs semmi bajom Zé Luissal, a Videoton játékosával. Ám azt mégiscsak furcsának találom, hogy ő az NB I-et legdrágább játékosa.

vidi


Merthogy a mértékadó transfermarkt.co.uk statisztikája szerint a zöld-foki-szigeteki játékos éri a legtöbbet, 1,8 millió eurót a magyar bajnokságban szereplő játékosok közül.

Becsületes nevén José Luís Mendes Andrade 1991. január 24-én született a Zöld-foki Köztársaság Fogo nevű szigetén. A 185 cm-es, jobb lábas csatár a Sporting Braga csapatában 21 meccset játszott eddig, ebből 15-öt a bajnokságban, melyeken 4 gólt szerzett. A négyből kettőt csereként, kettőt kezdőként. Korábban szerepet kapott egy BL-selejtezőn és négy BL-csoportmeccsen valamint egy Ligakupa összecsapáson. A klub másodosztályú gárdájában 13 meccsen 4 gólt lõtt. A Sporting Bragához, mellyel Ligakupát nyert a 2012-2013-as szezonban, a Gil Vicentétől érkezett 2012 nyarán, ahol két idény alatt 26/14-es mutatót produkált. Szereplt hazája válogattjában is, ott eddig egy gólt szerzett, a Videotonhoz július elején érkezett.

Nem tudom, az oldal készítői mi alapján számították ki a rangsort, de  Zé Luis 14 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben. Összesen 631 percet töltött a pályán, ami a 14 meccset tekintve alig 50 százalékos teljesítmény. Ha azt nézzük, hogy az ősszel 17 mérkőzést rendeztek az NB I-ben, akkor ez a mutató már csak 41 százalék.  Összesen négyszer volt eredményes.

Nagyon jó lehet, ha egy ilyen tehetséges játékos, aki ilyen sokat ér, csak a meccsek időtartamának felén van pályán.

Fehér György



Korlátozzák a légiósok számát Debrecenben Ma ünnepli 70. születésnapját Szűcs Lajos