mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Loki lemosta a Fradit

Sima, 4-1-es győzelmet aratott a Debrecen a Ferencváros ellen. A Loki mindkét félidő elején gólt szerzett, de amíg az első találatot még kiegyenlítette a Ferencváros, a második debreceni gól után már csak egy csapat volt a pályán.
bodemesz315_resize_315x239


 

Sokat gondolkoztam, vajon a bosnyák-szerb Jovanopvic, a trinidadi Adams, a brazil Gerson és Gyömbér Gábor milyen nyelven kommunikál egymással a ferencvárosi védelemben, és bár erre nem tudtam rájönni, azt tisztán lehetett látni, hogy néha össze-vissza rohangálnak a pályán.
A 9. percben például „lekamerázták”, azt a Szakály-Bódi összjátékot, melynek végén Bódi megszerezte a Debrecennek a vezetést.

Jó iramban, rangadóhoz méltón – persze, ezt magyar viszonylatban tessék érteni – kezdődött a mérkőzés, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek.
A 15. percben eldőlhetett volna a Ferencváros sorsa, ám Farkas Ádám játékvezető csupán sárga lapot adott a 16-oson kívül szabálytalankodó Jova Leventét.

A 36. percben egyenlített a Fradi, de ehhez kellett a debreceni védelem is. Mészáros ugyanis lepattant, Máté pedig megijedt Bödétől, aki köszönte szépen, nagy nehezen megszelídítette a pattogó labdát, majd kilőtte az alsó sarkot.

A félidőre 1-1-es döntetlennel mehettek a csapatok, pedig másként is alakulhatott volna, hiszen előbb a debreceni Kulcsár, majd a ferencvárosi Vaalport hagyott ki ziccert.

A második játékrész pontosan úgy kezdődött, mint az első, azaz a ferencvárosi védelem szemmel követte a labdát, és nézte, ahogy Dalibor Volas egy, azaz egy lépésről bepasszolta a labdát a kapuba.

A gól után felpörgette a tempót a Ferencváros.  Ricardo Moniz meg a nagy megváltóként és gólkirályként beharangozott Tuijpot is becserélte – aki megint nem csinált semmit. Ahhoz képest, hogy sokan már Magyarországba érkezése előtt „királyt” faragtak a holland másodosztály gólvágójából, de a támadó nemhogy nem lő nagyon gólt, de még szinte labdához sem ér. Ennyit egy fiatal ferencvárosi tehetség is csinálna, és biztosan nem kerülne annyiba, mint Tuijp.

Hozzá ért viszont a labdához Akeem Adams, a ferencvárosi szurkolók nagy bánatára viszont ezt a saját büntetőterületén belül és kézzel tette, a jogosan megítélt büntetőt pedig Volas higgadtan helyezte Jova kapujában.
Fehér György


A ferencvárosi kapus a hajrára főszereplővé vált: védéseivel egy nagyarányú vereségtől mentette meg csapatát, de ő sem akadályozhatta meg Szakály Péter gólját. A 92. percben ugyanis miközben a Fradi játékosai "megműtötték" a földön ülő debreceni futballistát, a hazaiak gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, Szakály pedig kihasználta a ziccert.


- Az első félidőben nehéz volt a levegő, ettől függetlenül nem teljesítettek rosszul a játékosok. Nagy akarattal, együtt dolgozva, egymást segítve játszottunk, és ennek volt az eredménye az, hogy szép gólokkal megnyertük a mérkőzést - mondta Kondás Elemér a mérkőzés után.


- Megvoltak a helyzeteink, de a védelemben hibáztunk, és erre ráfizetünk. Jó játékosok alkotják a védelmünket, de nem volt harmonikus a mozgásuk. Támadásban nem volt megfelelő a sebességünk, hátul hibáztunk, így pedig nem lehet meccset nyerni - mondta Moniz.

 

Fehér György

 

 



Az újpesti polgármester levelet írt Csányi Sándornak Kubatov ultimátumot adott a drukkereknek, akik válaszoltak