mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Világcsúcs: 11 kiállítás egy perc alatt a magyar bajnokin

Rekordgyanús mérkőzést játszott egymással a Kaszaper- és az Atletico Békéscsaba a Békés megyei III. osztályban. Na nem a jó játékról és a gólokról marad emlékezetes a mérkőzés, hanem arról, hogy egyetlen perc alatt játékos jutott a kiállítás sorsára.




Hogy az eseményeket megpróbáljuk visszaadni, az Atletico Békéscsaba Facebook-oldalát hívjuk segítségül. Az ott megjelenteket változtatás nélkül közöljük.


"Ez a mérkőzés sajnos nem a pályán történtek miatt lesz emlékezetes. Egy erős, masszív Kaszaper otthonában több hiányzó játékos nélkül vettük fel a küzdelmet. Raul sárga lapos eltiltás, Ciobanu és Szpisják sérülés miatt nem állt rendelkezésre.


Maga a mérkőzés jobban nem is kezdődhetett volna, hiszen a 2. percben Purece szabadrúgása egy pattanás után a felső sarokban landolt.(0-1) Nem sokkal később hazai kezezés történt a 16-oson belül, jogos 11-es, melyet Rus a kapusba lőtt. A félidő közepén egy jobboldali beadást a középen érkező Mészáros fejelt a hálóba(0-2). Az első 45 percben még 4 esetben védett szépen a hazai kapus, ezért nem nőtt az előny, de magabiztos volt a játék.


Szünet után egyre fáradt a kaszaperi csapat, de szépen folydogált a mérkőzés, a pályán sportszerű játék folyt, a játékvezetőnek sem akadt dolga. Negyed óra után Mészáros cselezgetett befelé, ballal lőtt kapura, a nagyon szép lövést a lapus a felső lécre tolta, de érkezett Hankó, aki közelről a hálóba fejelt.(0-3)


Ami a félidő közepén történt, arra senki sem számított és érthetetlen. A 65. percben, a jegyszedők a szemközti lelátón körbejártak a kasszával és a csapatunk éppen nem játszó játékosaitól követelték a belépőt, akik közölték, hogy a busszal érkeztek, játékosok. Öt játékosunk, intézőnk és sofőrünk tartózkodott az ominózus helyen. Pillanatok alatt megérkeztek a rendezők(?), akik el kezdték kifelé lökdösni a vendég csapat játékosait és két segítőjét. Dulakodás kezdődött, melyben csapatunk intéző nőjét a rendezők ellökték, majd a csapatot szállító sofőrt lelökték a 2 méter magas lelátóról. Ekkor elszabadultak az indulatok, edzőnk és a két csapat játékosai a pályán kívülre szaladtak, volt, aki próbálta szétválasztani a feleket és volt, aki a nagy perpatvarban erősebb eszközöket is bevetett. A rendezők közül többen levették a mellényt és a mellényesek is, ahelyett, hogy szétválasztották volna a két felet(ami a dolguk lenne), beálltak a csetepatéba. Mivel a két csapat játékosai közül 6-6 elhagyta a pályát, a játékvezető lefújta a mérkőzést.


Láttunk már olyat, hogy ilyen után folytatódott találkozó, de a szigorú szabályok szerint ezek a játékosok kiállításra kerültek, így a létszám a megengedett szint alá csökkent mindkét csapatnál. Képtelenség volt megítélni, hogy ki, mit csinált, hiszen mindkét csapatból voltak "józanabbak" , akik szétválasztani mentek a feleket, voltak akik csak a pálya korlátjáig mentek el, de szigorúan nézve mégis elhagyták a pályát és voltak olyanok, akik valóban dulakodtak, lökdösődtek.


Amikor lenyugodtak a kedélyek, akkor döbbent rá mindenki, hogy a mérkőzés le lett fújva. Természetesen 20-an 20 féle verzióval jöttek elő, hogy ki, miért és mit tett, a legfontosabb azonban az, hogy egy sima, sportszerű, nyugodt légkörű mérkőzés szakadt félbe érthetetlen okból! A csapatok játékosai nem gondolkoztak, csak mindenki védte a saját igazát, az biztos, hogy ilyet nem lehet csinálni, hogy a játékosok lemennek a pályáról, bármi is történjen a lelátón. De olyat, hogy a rendezők az ellenfél játékosait, tagjait lökdössék, egy nőt ellökjenek, egy férfit lelökjenek 2 méteres lelátóról... ilyet csak dél-amerikai mérkőzéseken lehet látni.


A legfontosabb, hogy maga a mérkőzés, a labdarúgás szenvedett csorbát, a pályán biztos győzelemre álló csapatunk kénytelen volt így befejezni a találkozót. Sem a hazai, sem a mi csapatunk nem érdemelte ezt és nem is volt szüksége rá. Így is van elég gondja-baja mindenkinek, ez az érthetetlen rendezői fellépés olyan helyzetbe hozta mindkét csapatot, melyből csak vesztesen kerülhetnek ki.


Döntés majd a fegyelmi bizottság előtt, de kérdés, ilyenkor mit lehet dönteni? Az a játékos, aki elhagyja a pályát, hogy lenyugtassa a kedélyeket, szétválassza a feleket, az bűnös? Aki lökdösődik, dulakodik az mennyivel bűnösebb? A hazai rendezők fellépése után melyik csapat a bűnös? A hazai, aki nem tehet semmiről, a vendég, aki biztosan vezet és győzelemre áll és szintén semmi köze a pályán kívül történtekhez? Nem lesz könnyű teljesen igazságos döntést hozni, az biztos, hogy a pályán csapatunk nyert és az is biztos, ha a játékosokat eltiltják, akkor mindkét csapat óriási bajban lesz. Ami még elgondolkodtató, hogy mindkét csapatból volt olyan játékos, aki a kiállítás sorsára került, de a történések közelében sem volt, a másik oldalon állt...és ezt mindkét csapat vezetői érthetetlenül fogadták. Képtelenség volt teljesen reálisan átlátni a helyzetet a játékvezetőnek is...
Természetesen várjuk a hazai csapat álláspontját is.



Tehetséges magyar kapus végleg Brazíliába kerülhet Holnap lesz 60 éve a 6:3-as diadalnak