mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Tuijpnak nemcsak a játékával, az emlékezetével is gond van

Egyre többet hallani arról, hogy Moniz mester bizony mellényúlt a nyári igazolásoknál. Főleg a megmentőnek kikiáltott, de aztán az NB I-ben még beleszürkülni sem tudó, sokkal inkább semmit nem csináló Tuijppal, aki most kijelentette, nehéz lesz visszaszereznie a helyét a Fradiban. A kérdés az, mikor volt neki egyáltalán helye a zöld-fehérek csapatában?



Tuijp góllal mutatkozott be az NB I-be, azt jött......a nagy semmi

Persze, azt gyorsan és mindenki elhallgatja, hogy Moniz pontosan ugyanannak a menedzserirodának a pártfogoltja, mint az összes többi, a Ferencvárosnál milliókat felvevő, de ezért lényegében semmit nem csináló légiósok, de ez egy másik téma.

Gyorsan vissza Tuijphoz, aki a minap Hollandiában azt nyilatkozta, sokat dolgozik azért, hogy visszaszerezze a helyét a Ferencvárosban.
- Jól indult a szezonom a Ferencvárosnál, rögtön az első bajnoki mérkőzésen sikerült betalálnom, és ezt követően is kezdőként számolt velem a vezetőedzőm. Sajnos rosszkor jött a sérülésem, peches voltam. Most már nehéz helyzetben vagyok, nem lesz könnyű visszaszerezni a helyem a csapatban, sok munka vár rám. December 8-án lesz az utolsó összecsapásunk, talán akkora már bevethető leszek – nyilatkozta Tuijp a groot-waterland.nl oldalnak.

Lehet, hogy a srácnak kihagy az emlékezete, de úgy isten igazából sosem volt neki helye a Fradiban. Összesen hat mérkőzésen lépett pályára (ebből kétszer csereként), és míg az első mérkőzésen lőtt egy gólt – amit inkább írhatunk a pécsi kapus számlájára, mint Tuijp zsenialitására – a szurkolókban legfeljebb az maradt meg, hogy a Videoton ellen kihagyta a kihagyhatatlan helyzeteket is. Olyan suta volt – már elnézést a kifejezésért – hogy az egyik helyzeténél még a Videoton kapusa is kinevette.

- Néha el tudok tűnni a meccs egyes szakaszaiban, de ha kell, akkor meg tudok villanni és góllal tudom segíteni csapatomat – mondta még a pécsi meccs után, és ennek az állításnak csak a fele igaz.

Az, hogy el tud tűnni a mezőnyben.
És ezt mostanra már a Ferencváros vezetői és drukkerei is tudják, igaz, azt nem szabad elhallgatni, hogy az elmúlt időben sérült volt a holland. Ám nem kockáztatok nagyot, ha azt mondom, ha nem Moniznak hívják a Ferencváros edzőjét, Tuijp sosem kerül a csapathoz

Persze, a Videoton ellen még jól játszott – legalábbis ahhoz képest, hogy ezek után még ennyit sem mutatott. Volt olyan meccs – az MTK ellen - ahol 55 perc alatt két alkalommal ért labdához. Tényleg nem szeretnék a megmondó-ember szerepében tetszelegni, de egyrészről már Tuijp ideérkezése előtt kértem, ne essünk hasra a holland másodosztályból érkező játékostól, másrészt a hatodik forduló után jeleztem, Tuijp korántsem lesz a magyar futball és a Ferencváros megmentője. Persze, akkoriban én voltam a magyar futball egyik ellensége....

Egyes hírek szerint ő lehet az egyik olyan játékos, akitől megválnak télen a Ferencvárosnál, ennek tükrében pedig nem meglepő, hogy most ragaszkodna a zöld-fehéreknél lévő szerződéséhez. Mert bár hivatalosan azt senki nem mutatta meg nekünk, a mifocink.com információi szerint igen magas összeg szerepelt benne.
Úgy nagyjából dupla akkora, mint amekkora Böde szerződésében van.
Ilyen könnyen pedig nem sok helyen lehet milliókat keresni havonta.
Legalábbis Magyarországon kívül.

Fehér György



A beépített huligán Budapesten van Ez igen! Szegedi kézilabdázók adóznak Fehér Miklós emléke előtt