mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

31 légiós, aki aki fizetést kap, de nem játszik

Régóta zajlik a vita arról, hogy túl sok légiós játszik-e a magyar NB I-ben. A többség úgy érvel, jöhetnek a külföldiek, de mértékkel, és csak azok, akik jobbak, mint honfitársaink. Egy kezünk talán elég, hogy megszámoljuk, az elmúlt tíz évben nálunk szereplők közül kikre emlékszünk a mai napig is (például André Alves, Coulibaly, stb.), tehát sajnos inkább a mennyiség érvényesül, nem a minőség. Mostani összeállításban megnézhetjükkik azok a légiósok, akik napjainkban is valamelyik magyar NB I-es klub alkalmazásában állnak, minden hónapban komoly fizetést kapnak, de nincsenek szem előtt, tehát nem lépnek pályára a bajnokságban (a Magyar Kupát és a Ligakupát most hagyjuk), mert rendszeresen a kispadot koptatják, vagy a keretbe sem kerülnek be.


Debrecen


Slimane Bouadla
A 22 éves francia-algériai középpályást, Selim Bouadla öccsét tavaly nyáron igazolták le, de bajnoki meccsen azóta sem engedték a pályára.

Dusan Brkovics
A 24 éves szerb védő öt bajnoki meccset már játszott, de Kecskeméten az első félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, és azóta nem számíthatnak rá.

Joel Damahou
A 26 éves elefántcsontparti-francia középpályás még nem játszhatott magyar élvonalbeli meccset, mert az Európa Liga-selejtezőben a norvég Strömsgodset magyar légiósa, Kovács Péter súlyos sérülést okozott neki.

Igor Morozov
A 24 éves észt védőnek csak három NB I-es meccs jutott, mert a válogatottban megsérült.

Vukasin Polekszics
A montenegrói válogatott 31 éves kapusa nem tudta visszaszerezni első számú pozícióját, mióta lejárt a bundaügy miatti eltiltása. Legutóbb tavaly szeptember elején védett az élvonalban.

Joel Damahou
Joel Damahou megsérült, mielőtt bemutatkozhatott volna az élvonalban (fotó: dvsc.hu)


Diósgyőr


William Alves
A 27 éves brazil középhátvéd augusztusban még alapembernek számított. Öt mérkőzésen játszott, volt egy gólja és egy kiállítása is, de azóta még csereként sem kapott lehetőséget.

Michal Hanek
A 33 éves szlovák védő Tomiszlav Szivics érkezésével kegyvesztetté vált. Július végén csereként, augusztus elején pedig kezdőként lépett pályára egy-egy meccsen, azóta semmi...

Thiago Bonfim
A 21 éves brazil középpályás megszerzése sem tűnik telitalálatnak, hiszen az edző még egyszer sem szánta rá magát, hogy beállítsa bajnoki mérkőzésen.

Ferencváros


Leonardo Santiago
A harmincéves csatár tavasszal, a győri mérkőzésen súlyosan megsérült, ennek ellenére szerződést hosszabbítottak vele, de ezidáig egyetlen NB I-es találkozón sem léphetett pályára a mostani idényben.

Mark Otten
Állítólag a 28 éves holland védő fontos kapocs az öltözőben Ricardo Moniz és a játékosok között, ennek ellenére szinte egyáltalán nem kap játéklehetőséget, ősszel mindössze 46 perc jutott neki.

Andrei Ionescu
A 25 éves román középpályás három élvonalbeli meccsen összesen 47 percet töltött a pályán az őszi időszakban.

Jack Tuijp
Nagy reményekkel érkezett a Fradiba a holland másodosztály harmincéves gólkirálya, aki első magyar meccsén rögtön gólt lőtt a Pécs ellen. Összesen hat mérkőzés jutott neki, de nem sokat mutatott. Legutóbb szeptember végén játszott, a hivatalos kommunikáció szerint azóta sérült.

Mark Otten
Mark Otten a vezetőedző honfitársa, mégsem játszhat az NB I-ben (fotó: sport365.hu)




Győri ETO


Rafael Burgos
A 25 éves salvadori csatár már hangot adott elégedetlenségének, és közölte, hogy távozni akar, mert eddig mindössze négy bajnoki meccsen kapott lehetőséget.

Vladimir Djordjevics
A harmincéves szerb középhátvéd is kegyvesztetté vált, hiszen a mostani idényben csak két találkozón léphetett pályára, legutóbb augusztus elején.

Mihai Nicorec
A 27 éves román középpályást teljesen elfelejtette Pintér Attila, hiszen a mostani bajnokságban még egyetlen percet sem adott neki.

Lazar Sztanisics
A 29 éves szerb középpályás korábban alapember volt Győrben, de már az előző szezonban is csak egyetlen NB I-es meccsen léphetett pályára, a mostani bajnokságban pedig még ennyi sem jutott neki eddig.

Bp. Honvéd


Andrea Mancini
Híres édesapja miatt nagy érdeklődés övezte az érkezését, de hamar kiderült, hogy a 21 éves olasz középpályás még magyar szinten is használhatatlan. Ennek megállapításához három meccsen összesen 35 perc is elég volt...

Roberto és Andrea ManciniValószínűleg Andrea Mancini csak híres édesapja miatt szerződhetett Kispestre (fotó: thesun.co.uk)


Kecskemét


Christian Ebala
A 25 éves kameruni középpályás a 2010–2011-es bajnokságban alapember volt, utána kölcsönadták Kazahsztánba, de a visszatérése után sérülés miatt nem játszhatott. Idén ősszel újra pályára léphetett, de a Debrecen elleni negyedórán kívül nem kapott lehetőséget.

Sidoine Oussou
A 21 éves benini csatár eddig két meccsen játszott, az egyiken gólt is lőtt, de azóta sérült.

Pécsi MFC


Djordje Jocsics
Úgy tűnik, a 23 éves szerb középpályás személyében mégsem találtak csiszolatlan gyémántot a pécsiek, vagy ha igen, akkor még javában csiszolgatják, mert eddig csak egy meccsen engedték pályára.

Puskás Akadémia


Vasziliosz Aposztolopulosz
A 25 éves görög védő alapembere volt az NB II-es bajnokcsapatnak, de sérülése miatt az élvonalban csak egyszer játszhatott.

Miguel Angel Luque
A 23 éves spanyol középpályás az előző idényben sem volt stabil csapattag, nem csoda, hogy a mostani idényben csak két találkozón léphetett pályára, csereként.

Vasziliosz Aposztolopulosz

Vasziliosz Aposztolopulosz sérülés miatt nem játszhat a Puskás FC-ben (fotó: pfla.hu)

Újpest


Marko Dmitrovics
A szerb U21-válogatott kapusáról sok szépet és jót olvashattunk már, de az élvonalban még nem láthattuk védeni.

Hisham Abdallah Said
A 18 éves kenyai középpályás még egyszer sem játszhatott NB I-es mérkőzésen.

Nikolas Proesmans
A 21 éves középpályás legutóbb idén márciusban lépett pályára a magyar élvonalban, azóta sérülés miatt hiányzik.

Videoton


Moris Enete
Elvileg a 21 éves nigériai csatár is a Videoton keretéhez tartozik, de még egyetlen meccsen sem láthattuk.

Álvaro Brachi
A 27 éves spanyol védő az elmúlt két bajnokságban alapember volt, idén azonban csak 58 perc jutott neki eddig a sérülése miatt.

Joaquin Lupeta
A húszéves portugál csatárt tavasszal háromszor is becserélték, a mostani szezonban viszont még egyszer sem engedték pályára bajnoki meccsen.

Cande Mamadu
A 23 éves portugál balhátvédnek eddig két meccsen 71 perce van.

Tomás Tujvel
A harmincéves kapus már több mint négy éve a székesfehérváriakat erősíti, de Calatayud érkezése miatt a mostani idényben egy meccs sem jutott neki.

Filip Pajovics
A fehérváriak olyannyira nem bíznak a magyar kapusokban, hogy a harmadik számú hálóőrük is külföldi. A húszéves szerb játékos azonban még nem kapott lehetőséget az élvonalban.

Forrás: rangado.hu



Már biztos, a második kalapba kerülünk az Eb-selejtezők sorsolásakor A Sporting kiütötte az Győrt