mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szekszárdi győzelem a Las-Vegas-i tornán

Megvédte címét a Las Vegasban tartott Árpád-kupán a szekszárdi csapat, amelyet három korábbi válogatott játékos, Juhár Tamás, Sebők Vilmos és Fehér Csaba is erősített.

Idén sem lehetett megszorítani a szekszárdiakat a nevadai sivatagban

Idén már a 18. Árpád-kupát rendeztél a nevadai Las Vegasban. A tornát az Egyesült Államokban élő magyarok rendezik évről évre, és mindig hívnak csapatot az anyaországból is.

Ezúttal nyolc csapat indult a tornán, és ahogy tavaly, úgy idén is a Szekszárd győzött (tavaly még Szekszárd-Dózsa néven).

A szekszárdi együttesben pályára lépett három volt magyar válogatott futballista is, Juhár Tamás, Sebők Vilmos és Fehér Csaba - utóbbi valóban szekszárdi. A csapat veretlenül lett első imponáló, 19-3-as gólkülönbséggel. A szekszárdiaknál játszott Kálmán László, Los Angeles magyarországi főkonzulja is, aki szintén Szekszárd szülötte. El is terjedt a szlogen a kinti magyarok körében, miszerint "a szekszárdiak nyerni járnak Vegasba...” De persze nem elsősorban a győzelemről szól ez a torna, sokkal inkább a magyarság összetartásáról. A résztvevő csapatok nagyon örültek a szekszárdiak által ajándékként kivitt Puskás-mezeknek, hiszen Puskás Ferenc tisztelete is összetartja a külhoni magyarságot.

De nem voltak eseménytelenek a szekszárdiak számára a torna előtti és utáni napok sem. Amerikába érve először Torontóba utaztak, ahol a torontói Fradival játszottak egy remek hangulatú meccset, majd a Las Vegas-i diadal után Kubába repültek tovább, ahol hosszas előkészítő munka után (amelynek sikeréért köszönet illeti Bencsik Istvánt, a Fejér Megyei Labdarúgó-szövetség elnökét, valamint az MLSZ-t, illetve Kuba magyarországi nagykövetét) Havannában megmérkőztek Kuba öregfiúk-válogatottjával (3-0-ra nyert a magyar csapat, az egyik gólt panenkás büntetőből szerezte Bakalár László, az utazás főszervezője).

"Jövőre szintén megyünk, szeretnénk ismét mi nyerni! - mondja Bakalár László, szekszárdi főszervező. - Egyébként nagyon sok magyar ember jött össze a kontinens legnagyobb magyar érdekeltségű rendezvényén! A Las Vegas-i főpolgármester-asszony, akinek magyar gyökerei vannak, szintén fogadta Kálmán Lászlót az irodájában! Igazi magyar ünnep volt Vegasban ez a három-négy nap, ami elsősorban az összetartozásról szól."
A lényeg nem a győzelem, hanem a magyarok összetartása



Majd ők kihúznak minket a slamasztikából Válogatott égés után jöhet az NB I