mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Varga Zoltánról nevezik el azt a sporttelepet, ahol elhunyt

Sportpálya névadó ünnepségre készülnek Zuglóban. Szomorú eseményből adódó névadó ünnepségre. A zuglói önkormányzat ugyanis Varga Zoltánról nevezi el azt a sporttelepet, ahol az egykori ragyogó labdarúgó életét vesztette.



Varga Zoltán élete a futball volt. Most róla nevezik el azt a sporttelepet, ahol elhunyt




2010 április 9-én érkezett a hír: egy öregfiúk futballmérkőzés közben elhunyt Varga Zoltán. A Ferencváros legendás játékosát a futballpályán érte a halál: összesen percet játszott egy öregfiúk meccsen a Kövér Lajos utcai Danuvia-pályán, majd a szünetben szólt, hogy nem érzi jól magát, cserét kért. Nem sokra rá összeesett, a játékostársai próbálták újraéleszteni, ám sem ők, sem a mentők nem tudtak segíteni rajta.

A kerületi önkormányzat most méltóképp emlékezik meg Varga Zoltánról: róla nevezi el azt a sporttelepet, ahol az utolsó meccsét játszotta a legendás labdarúgó.

Három nap múlva, október 3-án, 14 órakor kezdődő ünnepségen a kerületi polgármester mellett beszédet mond Kubatov Gábor, Fábián László, és Takács Tibor, az FTC Hagyományőrző Klub elnöke is, majd az emléktábla avatás után Ferencváros-BVSC öregfiúk mérkőzést rendeznek, melyen pályára lép majd többek között Albert Flórián, Szeiler József, Lipcsei Péter, Koszta János, Bognár György, Bükszegi Zoltán. A mérkőzés játékvezetője idősebb Mészöly Kálmán lesz.

A névadó ünnepsége helye:
Kövér Lajos utcai Sporttelep
(1149 Budapest, Kövér Lajos utca 5.
Ideje:
2013. október 3. csütörtök, 14 óra


Fehér György



Kommentár nélkül: Egy érdekes történet szombatról, Fehérvárról Stieber és Gulácsi is a hollandok elleni keretben - Nikolics csak vésztartalék