mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Szabics Imre: Már nem felelek meg a fizikai követelményeknek

A visszavonulását váratlanul, a szezon elején bejelentő Szabics Imre még mindig a szombati hivatalos búcsúztatás hatása alatt van, akad viszont olyan volt osztrák válogatott labdarúgó, aki számára érthetetlen a 32 éves játékos döntése.











Szabics a Sturm hivatalos búcsúztatóján – 216 tétmeccset vívott a csapat színeiben (Fotó: Imago)

„Nagyon szép és hosszú pályafutás végéhez értem – nyilatkozta az érintett magyar légiós a 90minuten.at oldalnak. – Már nem felelek meg a fizikai követelményeknek. Grazban új élet kezdődött, inkább a fiatalabb játékosok kaptak lehetőséget. Először még arról volt szó, hogy kevesebbet játszok, aztán a Sturm javasolta ezt a megoldást. A karrierem lezárásáról azonban már én döntöttem. Jövő nyáron amúgy is terveztem, hogy befejezem a pályafutásomat. Ez a mostani jó megoldás minden fél számára.”

A játékos hivatalos Facebook-oldalán a szombati búcsúztatásáról annyit jegyzett meg: „Gyönyörű volt!!! Köszönök mindent, szeretlek benneteket!”

A búcsú kimondottan szépre sikerült, a Sturm Graz 1–0-ra legyőzte Sáfár Szabolcs csapatát, az Innsbruckot. A grazi publikum hangos „Imre, Imre!” kórussal és tapsvihar búcsúztatta a tiszteletkört futó magyar légióst, aki 216 alkalommal viselte a klub mezét, és a Sturm megfigyelőjeként dolgozik majd a jövőben.

„Még sohasem hallottam hasonlóan rejtélyes történetet a labdarúgásban – mondta Szabics visszavonulásáról a korábbi 68-szoros osztrák válogatott, 58 éves Heribert Weber, a Sturm Graz, a Rapid Wien és a Salzburg egykori védője. – A játékos kvalitása nem függ össze az életkorával, ez teljesen érthetetlen számomra.”



Hol él az MLSZ? – 3000 forint a legolcsóbb jegy Andorra ellen Szenzációs diósgyőri menetelés