mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hol él az MLSZ? – 3000 forint a legolcsóbb jegy Andorra ellen

Kicsit eltévedt az MLSZ. Elkezdte árulni az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre a belépőket. A legolcsóbb jegy 3000 forint, de van belépő 5000-6000, sőt, 8000 forintért is. Ki fog ennyiért kimenni a meccsre? Szerintem, legyen bármi is az eredmény Hollandiában, ingyenesnek kellene lenni a belépésnek. Nézzük, hogy miért?

szurk

Andorra ellen játsszuk az utolsó vb-selejtezőt.
Akár fontos meccs is lehet – igaz, ehhez bravúr kell Hollandiában.
De akár teljesen lényegtelen meccs is lehet – a papírforma ezt jósolja.

De nézzük az első esetet: valami csoda folytán legyőzzük Hollandiát, Hollandiában. Ekkor az elmúlt évtized legfontosabb meccse lesz az Andorra elleni, hiszen ettől függ majd a pótselejtezős részvételünk. (Akkor is így lesz, ha kikapunk Hollandiában, de az észtek legyőzik Romániát Romániában).

Ekkor az lenne a cél, hogy minél többen legyenek a stadionban – nyilván egyébként ebben az esetben telt ház lenne. De ebben az esetben a szurkolók felé is gesztus lenne – azok felé a szurkolók felé, akik elkísérték a csapatot Romániába, akik a szégyen után kimentek az észtek ellen is, és buzdították a csapatot - , hogy ingyen mehetnek ki a meccsre. Azt hiszem, ezt igazán megérdemelnék a drukkerek. Erre kiadja az MLSZ 3000-5000-6000 és 8000 forintért a belépőket.

Nézzük a második esetet, és a papírforma szerint kikapunk Hollandiában.
Ekkor teljesen lényegtelenné válik a mérkőzés, pontosabban akkor van lényege, ha az észtek megverik ugyanazon a napon Romániát. De, ha mi kikapunk Hollandiában, akkor nagy valószínűséggel bántóan üres lelátók elé fognak kifutni az „aranylábú fiúk” Andorra ellen.

Akkor tényleg csak akkor lesznek szurkolók a meccsen, ha az MLSZ ingyen engedi be őket a stadionba.
És akkor sem garantált, hogy sokan elmennek.

Fehér GyörgyVadócz döntetlent érő gólt lőtt az április óta veretlen éllovas ellen Szabics Imre: Már nem felelek meg a fizikai követelményeknek