mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az MLSZ-nél mindenki egyenlő – kivéve aki nem

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága négy hónapra eltiltotta a Ferencváros védőjét, Alempijevicset, mert kiállítása után állítólag meglökte, majd szidalmazta a játékvezetőt. Az FB. nagyon korrekt döntést hozott, így kell megbüntetni azokat a játékosokat, akik megfeledkeznek magukról. Nagy kár, hogy a bizottság nem ilyen következetes, nagy kár, hogy náluk vannak az egyenlőbbnél is egyenlőbbek. Tavaly például a „Nemzet Sanyija” egyenesen orális szexre szólította fel a játékvezetőt, aki kiállította őt. Ezután Torghelle még jól lebuzizta a sporit, amiért visszaesőként három meccses eltiltást kapott. Alempijevics négy hónapot.

 

„A Ferencváros védője a Videoton elleni bajnokin gólhelyzetben szabálytalankodott ellenfelével szemben, majd szándékosan, erőteljesen meglökte a játékvezetőt. A piros lapot követően, a pálya elhagyása közben, sértő, trágár megjegyzést tett a játékvezetőre. Az MLSZ a sportszakemberektől (edzők, játékosok, játékvezetők) a jövőben is a legnagyobb partnerséget várja el, mert csak együttműködő, sportszerű közegben lehet magas színvonalú, kizárólag a labdarúgás sportszerű oldalát mutató mérkőzéseket rendezni. Különösen igaz ez a professzionális bajnokságokban szereplő, és így a helyszínen és a tévé képernyői előtt tömegek által követett sportszakemberek esetében” – olvasható az mlsz.hu-n.

És azt mondom, példás büntetést hozott a szövetség.
Olyat, amilyet minden ilyen esetben hoznia kell. Sőt, a Fradinál elmondták, amíg nem jár le az eltiltás, a játékos nem kap fizetést.
Nagy kár, hogy a Fegyelmi Bizottság nem mindenkivel ilyen szigorú.

Valahogy, ha a „királyi-csapatból” állítanak ki valakit, mindig az engedékenyebb FB-vel találkozunk.

Tavasszal például Torghelle Sándor feledkezett meg magáról. (Arról meg csak halkan emlékezem meg, hogy Sousát háromszor küldte fel a lelátóra a játékvezető, mire a szövetség végre eltiltotta – egyetlen meccsre)

Na de vissza Torghelléhez, aki előbb színészkedett egy sort, feldobta magát, hogy büntetőt harcoljon ki csapatának – de ez nem jött be.
Ezután lekönyökölte az ellenfelét – szándékosan.
Fábián spori legalább kiállította.
Na, ennyi kellett Sanyinak, aki ezután buzizott!
Nem csak úgy bele a nagyvilágba – hanem pacekba, a játékvezető szemébe.

Ráadásul a jegyzőkönyv nyilvánosságra került, amit most ismét elolvashat mindenki, íme:
„A mérkőzés 93. percben a hazai 28-as, Torghelle Sándor egy felugrásnál felelőtlenül használta karját, és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatását követően a következőket mondta nekem: „Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!” Ezt a megjegyzést követően azonnal piros lapot mutattam fel neki, és kiállítottam. A kiállítást követően a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret, és közben a további megjegyzést tette nekem: „És most mit csinálsz, hazamész, és kivered magadnak?” Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, Farkas Ádám közölte velem, hogy a kiállított játékos miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: „Menjetek a Váci utcán kézen fogva!”

Nem tudom, Alempijevics mit mondott – na és azt sem, milyen nyelven mondta – de azért amit Torghelle tett, az elég kemény.
És tudják milyen büntetést kapott?
Három meccses eltiltást.
Alempijevics pedig négy hónapot.

Még egyszer mondom, ez utóbbi büntetés a helyes – csak akkor mindenkire alkalmazzák.
Akkor a „király” csapata is ugyanabba a kalapba kerüljön, mint a többi.
Az már más kérdés, hogy a fegyelmi biztosság itt is hibázott, hagyott egy kiskaput, amit most jó magyar szokás szerint ki is használnak.

Alempijevicset ugyanis időre, azaz december 3-ig tiltották el.
Azaz ennyi ideig nem szerepelhet a magyar bajnokságban.
De máshol igen.
És még tart az átigazolási időszak.
A játékos menedzsere már jelezte is: az nem járja, hogy ügyfele ennyi ideig nem játszhat.
Az meg főleg nem, hogy nem kap fizetést, így a menedzser sem kap jutalékot.
A megoldás gyorsan megszületett.
Nem lepődnék meg, ha napokon belül hírül adnák, hogy Alempijevicset kölcsönadták valahova külföldre.
Na nem sok időre.
Csupán négy hónapra.
És így ismét kiderülne, hogy akik az MLSZ-ben ülnek, töketlenek, és kiröhögtetik magukat és a magyar futballt is

Fehér György

 



Az osztrákok nem tudták, hogy bundabotrányba keveredett magyar játékost igazoltak A kommentátor nem tudja a szabályokat, Egervári nem cserél. Na de miért van ez így?