mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Az osztrákok nem tudták, hogy bundabotrányba keveredett magyar játékost igazoltak

Mint arról beszámoltam, bundabotrányba keveredett játékosaink külföldön próbálnak játéklehetőséghez jutni. Két ilyen játékos, a Ferencváros-Siófok mérkőzés „eladásával” meggyanúsított Kiss Zoltán és Gál András Ausztria felé vette az irányt. Megkerestem a két játékos új klubjait, sőt, az egyik klubvezető válaszolt is megkeresésünkre. És mint ígértem, most ezt el is olvashatják.Sokan azt gondolták, hogy tavasszal már nem mernek játékosaink fogadási csalást elkövetni.
Csalódniuk kellett.
Kiderült, hogy a magyar futball minden letartoztatás, előállítás és gyanúsítás ellenére is a bundázás melegágya.

Az ügyészség gyanúja szerint négy siófoki játékos, Takács Zoltán, Pál Szabolcs, Kiss Zoltán és Gál András gólonként 5000 euróért – azaz összesen 20 ezerért – befolyásolták a tavasszal lejátszott Ferencváros-Siófok (4-2) eredményét.

A gyanúsítás után az MLSZ egyből felfüggesztette a futballisták játékjogát, így Magyarországon nem léphetnek pályára.
Közülük hárman mégis találtak maguknak csapatot.

Pál Szabolcs a német amatőr ligába szerződött, Gál Andrást az osztrák amatőr ligába szereplő SV Scheibbs, Kiss Zoltánt pedig a Pinzgau Saalfelden szerződtette.

Végül a két osztrák csapat vezetőségét elértem e-mailon, és megkérdeztem, tudnak-e a frissen igazolt játékosok előéletéről? A Pinzgau Saalfelden (ahol egyébként Tandari Tamás és Hegedűs Ádám személyében két magyar csapattársa is van K. Zoltánnak) elnöke e-mailben válaszolt, amit most változtatás nélkül elolvashatnak:

Tisztelt Fehér György!
Az ön által felvázolt körülmények egyesületünk számára teljesen ismeretlenek voltak. A nálunk amatőr státuszban lévő játékossal folytatott megbeszélés után, jelenleg az ártatlanságát vélelmezzük. Amennyiben az együttműködésünk során ebben valamilyen változás állna be, úgy újból végig fogjuk gondolni a helyzetet. Baráti üdvözlettel... Pinzgau Saalfelden vezetősége.

Mindez azt jelenti, hogy Kiss Zoltán is nyugodtan pályára léphet külföldi csapatban.

És mielőtt valaki csak legyintene ezekre a csapatokra, vagy inkább az osztrák amatőr ligába, azoknak felhívnám a figyelmüket arra, hogy Ausztriában, ezen a szintén többet lehet keresni, mint a magyar élvonal jó néhány csapatában.
Egy ilyen csapatban 1500-2000 eurót simán meg lehet keresni egy hónapban –sokkal kevesebb munkával, mint az NB I-ben, hiszen ezeknél a kluboknál jó, ha 2-3 edzés van egy héten, és azon sem kötelező mind megjelenni.

Fehér György

 

exkluzív

 

 Hihetetlen, de igaz: szerződést kaptak a bundázó játékosok Az MLSZ-nél mindenki egyenlő – kivéve aki nem