mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Hihetetlen, de igaz: szerződést kaptak a bundázó játékosok

Bombaként robbant a hír, miszerint a bundabotrány kirobbanása után is voltak olyan játékosok, akik vették a bátorságot, és elcsaltak mérkőzéseket. Most két játékos, akiknek a játékjogát az MLSZ felfüggesztett, Ausztriáig menekült.  És láss csodát, ott, alacsonyabb osztályban még szerződést is kaptak.Vannak, akiknek volt pofájuk végigbundázni az egész tavaszi idényt. Most úgy néz ki, hogy bár az Eger harmatgyenge volt, biztos kieséséhez hozzájárult, hogy az egykori válogatott játékosuk a legtöbb tavaszi meccset eladta. Mondjuk az érdekes, hogy a csapatból egyedül ő lett meggyanúsítva – és előzetesbe helyezve – mert azt nehezen hiszem el, hogy egy játékos el tud csalni 5-6 meccset.

Az egri adok-veszek (vagy inkább csak adok) mellett a Ferencváros Siófok felett aratott 4-2-es győzelme sem volt tiszta, ezt bizonyítja, hogy Takács Zoltánt, Pál Szabolcsot, Kiss Zoltánt és Gál Andrást azzal gyanúsítanak, hogy gólonként 5000 euróért – azaz összesen 20 ezerért – befolyásolták az eredményt.
És a játékosoknak ezek után még van bőr a pofájukon elfutni Ausztriáig, és ott tovább focizni – méghozzá nem kevés pénzért.
Az osztrák negyedosztályban szereplő SV Scheibbs Gál Andrást, a szinten a negyedosztályban szereplő Pinzgau Saalfelden Kiss Zoltánt szerződtette.
Persze, azt is „keresztre veszíteném”, aki ezeket a játékosokat kivette Ausztriába, mert hogy nem maguktól találták ki ezeket a csapatokat, az biztos.
És mielőtt valaki csak legyintene ezekre a csapatokra, vagy inkább az osztrák amatőr ligába, azoknak felhívnám a figyelmüket arra, hogy Ausztriában, ezen a szintén többet lehet keresni, mint a magyar élvonal jó néhány csapatában.
Egy ilyen csapatban 1500-2000 eurót simán meg lehet keresni egy hónapban –sokkal kevesebb munkával, mint az NB I-ben, hiszen ezeknél a kluboknál jó, ha 2-3 edzés van egy héten, és azon sem kötelező mind megjelenni.
Természetesen mind a két osztrák klub vezetését megkerestem e-mailen.
Még egyik sem válaszolt, de amint ez megtörténik, elolvashatják az osztrák álláspontot is.

Fehér GyörgyVajon Tarsoly tarja a szavát? – mert Garancsi csak hangosan kiabált Az osztrákok nem tudták, hogy bundabotrányba keveredett magyar játékost igazoltak