mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon Tarsoly tarja a szavát? – mert Garancsi csak hangosan kiabált

Nincs mit szépíteni, leégtek a magyar futball kirakatcsapatai. A Videoton után a Győr is simán kiesett a nemzetközi kupából. Most arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy Tarsoly Csaba tartja-e a szavát. Mert Garancsi István, a Vidi tulajdonosa csak hangosan kiabált, de semmit nem tartott meg abból, amit ígért.



Hogy mire is gondolok?
Íme:
– Elmondani nehéz, mennyire rosszul érzem magam. Ez a gyors kiesés egy váratlan lórúgással ért fel számomra. Azóta sem tértem teljesen magamhoz. Az érzelmi állapotomat és a tennivalóimat tekintve ketté kell választanom magamban a szerepköreimet. A klubtulajdonoséra, és a Vidi-szurkolóéra. Tulajdonosként, jelen pillanatban, azt tudom mondani, hogy a történtek semmilyen módon nem csökkentették az eltökéltségemet, és nem befolyásolják a hosszú távú céljaimat a Videoton FC-vel! Haladok tovább azon az úton, amelyet a szerepvállalásom kezdetén kijelöltem. Vidi-szurkolóként pedig azt mondhatom, végtelenül szomorú és elkeseredett vagyok. Semmilyen szinten nem tudtam még feldolgozni a történteket. Ehhez legalább 3-4 napra lesz szükség, de az is lehet, hogy többre. Mivel szurkolóként érzelmileg ennyire túlfűtött állapotba kerültem, tulajdonosként nem akarok most gondolkodni. Indulatból reagálni hosszú távú projektek esetében sosem célravezető. Amint, úgy érzem, hogy az érzelmi állapotom nem befolyásolja a döntéseimet, meg fogom tenni a kellő lépéseket!

Mindezt Garancsi István mondta a Videoton kiesésének másnapján.
Azóta már sokszor 72 óra is eltelt, de tud valaki egyetlen dolgot, ami megváltozott volna Székesfehérváron?
Tud valaki egyetlen játékosról, akit a lélektelen, szar játék miatt küldtek volna el a Videotontól?
Tud valaki egyetlen szankcióról, amit a szégyenteljes játék miatt hoztak?
Én azt tudom, hogy a vezetők a kiesés után néhány nappal „felállva tapsoltak” a tavaly még az NB III-ban szereplő Dunaújváros legyőzésének, na meg arról, hogy a Vinicius nevű védőnek 2017-ig garantálták a havi sok-sok millió forintos fizetést, hiszen eddig hosszabbítottak vele szerződést.

A Győr egy kicsit speciálisabb helyzetben van, hiszen a Maccabit még véletlenül sem lehet egy lapon említeni a Vidit kiverő Mladost Podgoricával.
Ráadásul az izraeli csapat nemcsak a Mladostnál jobb, hanem a Győrnél is.
Csak azok vártak 100 százalékig győzelmet a magyar bajnoktól, akik nem látják reálisan a magyar futball helyzetét. Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehetett volna bravúrt elérni, de az igazság az, hogy pofátlanul az emberek szemébe hazudtak azok, akik a Győrt kiáltották ki a párosítás esélyesének. Nem voltak kevesen.
De az valóban felháborító volt, ahogy egyes játékosok csak lézengtek a pályán – főleg a visszavágón.
És igen, ebben a lézengésben a légiósok jártak élen.
Tarsoly Csaba pedig hasonlóan reagálta le a történteket, mint korábban Garancsi.
"Ez nem gyenge teljesítmény volt, hanem gyalázatos produkció. Nehéz rá jelzőket találni. Felháborító volt, amit láttam saját csapatomtól" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Tarsoly Csaba, aki a klub elmúlt harminc évének legfontosabb meccseinek nevezte a Maccabi elleni párharcot. - "Ennek a produkciónak meglesz a következménye. Emellett nem mehetünk el szó nélkül. Nem szeretnék a dolgok elébe menni, majd a vezetőedző eldönti, ki, hol és hogyan folytatja a pályafutását. Sokkal több ez, mint harag. Mérhetetlen csalódás, hogy néhány játékos egyszerűen nem volt képes felfogni, milyen klub mezét viseli, milyen célokért küzd és mit várnak el tőle. A mai világban, a gazdasági válság közepette ilyen hozzáállással feladatot ellátni több mint merészség. Azt kijelenthetem, amíg én vagyok itt a tulajdonos, amíg én irányítom az ETO-t, ez a csapat még egyszer nem futballozik így, ilyen felfogásban."

Na és ez az, amire kíváncsi leszek.
A Vidi veresége után Jose Gomez, a fehérváriak edzője is azt mondta, lesznek játékosok, akiknek menniük kell.
Nem voltak.
Kíváncsian várom, milyen változások lesznek a Győr keretében.
Kíváncsian várom, Tarsoly – és Pintér – lesz olyan tökös legény, hogy aki szégyent hozott a csapatra, és Magyarországra, azt kivágja a csapatból.

Fehér György



A játékosoké a felelősség, vagy Pintér Attiláé? Hihetetlen, de igaz: szerződést kaptak a bundázó játékosok