mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Csank János: A szívemre hallgattam

Mint ahogy arról elsőként beszámoltunk, Csank János lesz a megye I-ben induló Vác FC. vezetőedzője. A 66 éves trénert új váci időszakának első edzése után értük el telefonon.



Milyen volt az első edzés?
Furcsa, de izgalmas. Más csapatoknál ezt biztosan nem vállaltam volna el.
Ezek szerint a szívére hallhatott, amikor igent mondott a felkérésre?
Igen. Sok éve dolgozom a magyar labdarúgásban, de Vác mindig is a szívem egy darabja lesz. De az is szerepet játszott a döntésemben, hogy nem akarom a napi két edzésemet a Sajó partján tölteni. Ma úgy kategorizálnak trénereket, hogy „fiatal, ambiciózus” edző, ami azt jelenti, hogy aki nem fiatal, az nem is ambiciózus. Hát, ez nálam nem így van. Van még bennem anyag, egyszerűen nem bírok magammal, ha nincs munkám. Motivált vagyok, 66 évesen is imádok dolgozni. Majd ha fáraszt, akkor szólok mindenkinek, de szerencsére ezt még nem érzem.
Tudja már, miként alakul a Vác felkészülése?
Ez tényleg nagyon képlékeny. Tudom, hogy a Pest-megyei bajnokság a legerősebb az országban, ráadásul az átszervezések miatt a mostani bajnokság olyan lesz, mint a tavalyi NB III. Még ismerkedem a környezettel, bár most biztosan felpörögnek majd az események. Igyekszünk megfelelően kihasználni a kezdésig hátralévő időt, és megfelelően felkészülni az előttünk álló feladatra. Biztosan kellenek még játékosok, hiszen egyelőre igen kevesen vagyunk, de szép célok, nagy feladatok előtt állunk. Talpra kell állítani a váci futballt, és meg kell nyerni a bajnokságot.

Fehér György

 



Csank János épít csapatot Vácon A játékosoké a felelősség, vagy Pintér Attiláé?