mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ez igazán érdekes lesz: Szalai a Mainz ellen játszik



Érzelmekben teli mérkőzés vár délután Szalai Ádámra, hiszen a Schalke a támadó volt csapata, a Mainz otthonába látogat a Bundesligában. A futballista elismerte, furcsa lesz neki a piros-fehérek ellen pályára lépni, és abban is biztos, hogy nem számíthat baráti elbánásra a korábbi kollégáktól.

szalai_hochkant389




– Nagyon örülünk neki, hogy jól alakulnak a dolgai, és a legjobbakat kívánjuk neki – de csak vasárnaptól. Nem hiszem, hogy lámpalázas lenne majd a visszatérés miatt. Bár nem volt még soha ilyen helyzetben, olyan típus, akit a nagy felhajtás nem tud félrevinni – mondta a mainziakat irányító Thomas Tuchel.

Gelsenkircheni kollégája, Jens Keller hasonló álláspontra helyezkedett.
– Nem hiszem, hogy Ádám a meccs előtt különösebben ideges lenne majd. Ennek ellenére persze különleges lesz a mérkőzés számára – vélekedett.

A támadó hosszabb interjút adott a Mainz 05 internetes oldalának is.
– Furcsa érzés Mainzba ellenfélként visszatérni – kezdte, majd rátért arra is, mennyiben változott meg az élete a nyári klubcserével. – Itt más szelek fújnak... Nagyobb nyomás nehezedik a játékosokra, és ugye a célok is komolyabbak, amikért küzdünk. Ezzel viszont nincsen gondom, hiszen úgy vélem, nem csak játékban, mentálisan is fejlődhetek ebben a helyzetben. Voltak problémáink az elején, elsősorban konkrétan az volt a gond, hogy nem jöttek az eredmények. Mostanában viszont felfelé ívelünk, a PAOK ellen, a BL-selejtezőben valamint a Bayer Leverkusen ellen, a Bundesligában aratott sikerek nagyon hasznosak voltak.

Szalai Ádámnak azt is felvetették, Thomas Tuchel biztosított mindenkit, a támadó semmilyen ajándékra nem számíthat a közös évek ellenére sem.

– Ismerem az edzőmet, úgyhogy tudom, hogy semmi ilyesmi nem lesz – mondta a légiós nevetve. – Mindenki láthatja, hogy most megint jól megy a Mainznak, és már akkor sem szeretett senki ellenünk játszani, amikor még itt voltam. A csapat nagyon sokat fut, jó a labdaszerzésben és hihetetlenül gyorsan vált át támadásba. Nehéz lesz győznünk szombaton annak ellenére, hogy az utóbbi hetekben megmutattuk, hogy nagy lehetőségek rejlenek bennünk.

 



A Puskásban búcsúztatják a legendás sportfotóst Vagy csoda történt, vagy Egervári nem mondott igazat