mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Mikor lett Huszti Szabolcsból edző?

Sokszor mondják, mondjuk, hogy jó lenne engedni a fiatal, feltörekvő magyar edzőket csapathoz jutni. Most a Loki meghúzta a váratlant: kinevezte azt a Huszti Szabolcsot, aki kis túlzással talán még életében egyetlen edzést sem vezetett le.

 

 

A Debrecen vezeti az NB II-es bajnokságot, tán senki nem fogadna arra, hogy nem jut vissza az élvonalba, mégis elég volt pár rosszul sikerült mérkőzés, és máris edzőt cseréltek a vezetők. Kondás Elemér leköszönt, így az esélyét sem kapta meg annak, hogy az ő nevéhez kössék a visszajutást, esetleg az NB II-es bajnoki címet. Márpedig, ha a csapat visszajut, az leginkább neki köszönhető majd.

A váratlan edzőmenesztést váratlan kinevezés követte: Huszti Szabolcs lett a Loki edzője. Pontosabban Huszti Szabolcs a Toldi Gábor! 

A legnagyobb talány, hogy mikor lett Huszti Szabolcs edző? Mikor tartott egyetlen egy edzést valamilyen korosztálynak? És persze azt, hogy ki is találta őt kit a Loki élére? Nagy kérdés, hogy miért kellett ehhez Toldi Gábor, de erre van válasz: Husztinak sem tapasztalata, sem edzői végzettsége nincs, kellett valaki, akinek legalább papírja van!

Ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, csupán azt, hogy a középpályás tavaly nyáron fejezte be pályafutását Fehérvárváron, szeptemberben pedig a klub sporttanácsadója lett. Nem edző lett valamelyik korosztálynál, hanem sporttanácsadó. Hogy ez pontosan mit jelent, arról fogalmam sincs, mint ahogy arról sem, hogy mit is csinál a sporttanácsadó. Számomra ez leginkább olyan „kamu” állásnak tűnik – bocsánat az ország legjobb sporttanácsadójától, akiről most sem tudom, hogy ki is – nem is tartott sokáig.

Mindössze két hónapig.

Sokkal tovább tart viszont a barátság Toldi Gáborral, aki a Videoton második csapatának volt a edzője. A debreceni vezetés a két hónapig sporttanácsadóként dolgozó, tapasztalat és végzettség nélküli Husztira, és a Vidi NB III-as csapatánál dolgozó edzőre bízta ugyanis a csapatot.


Persze, ettől még lehet, hogy a Loki ezek után nemhogy az NB II-es, de jövőre az NB I-es bajnokságot is díszlépésben nyeri, de sokat elmond az edzőpárosról, hogy első nyilatkozatuk során a lehető legnagyobb közhelyeket puffogtatták el.


Huszti szerint ugyanis a futball sava-borsa, ha egy gárda sok góltér el, ez a lényeg. No meg az, hogy számámra a labdarúgásban a legfontosabb szó a dominancia, ezt szeretné megvalósítani.  Ehhez Toldi Gábor még annyit hozzáfűzött, nem véletlenül alkotnak szakmai párost Szabolccsal, hiszen hasonlóan gondolkoznak a labdarúgásról. Aki eddig nem tudta, azt is megtudhatta, hogy foci az egységes csapatjátékon túl nem szól másról, mint hogy benne van a kreativitás, egyéni ötlet és vállalkozókedv. Az ő olvasatában pedig a legfontosabb az egyensúly a játékban, hogy mikor birtoklod a labdát, és mikor nem, milyen a reakció a negatív és pozitív átmenetekre.

No, erre már mi sem tudunk mit mondani!



Már bocsánat, de tényleg hülyének néznek mindenkit! Oenning lassan „csodát tesz” az Újpesttel