mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Már bocsánat, de tényleg hülyének néznek mindenkit!

Szinte hihetetlen, de úgy néz ki, Mészáros Lőrinc összes alkalmazottja futballklubot akar venni. Azután ugyanis, hogy a Puskás Akadémia orvosa lett a Diósgyőr új tulajdonosa, most a felcsúti gázszerelőből lett országunk leggazdagabb üzletemberének ügyvédje vette meg a Salgótarjánt. De ki az, aki mindezt elhiszi?

 

Aki ezt tudja követni az tegye fel a kezét!

A salgótarjáni futballt irányító SBTC Sport Kft eddig nagyrészt a korábban a Diósgyőrt tulajdonló Leisztinger Tamásé volt.  Miután Leisztinger eladta a DVTK lényegében Mészáros Lőrincnek – hiszen ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a Puskás Akadémia orvosa, aki egyébként kisebbségi tulajdonos egy olyan cégben, amiben Mészáros Lőrincnek nagyobb tulajdonrésze van, mint neki, magának vesz egy klubot – most eladta a Salgótarját is.

Szintén Mészáros Lőrincnek.

Persze hivatalosan Vörös Józsefnek.

Annak a Vörös Józsefnek, akinek egyébként semmi köze a futballhoz, ám annál több van Mészáros Lőrinchez.  Vörös József ugyanis korábban több egykori Simicska-céget szerzett meg magának, de minő véletlen, ezek a cégek később mind Mészáros Lőrinchez kerültek.

Vörös József most úgy gondolta, belekóstol a magyar futball szép világába, hiszen január közepén papíron ő lett a tulajdonosa a Sportzal Kft.-nek, amely pedig többségi tulajdonosa az SBTC Sport Kft.-nek. A csavar azért érdekes, mert a klub kissebbségi tulajdonosa a helyi önkormányzat - amelynek jelenleg ellenzéki vezetése van.

Minő véletlen, de az adás-vételre pont akkor került sor, amikor elkészült az Öblös Sporttelep rekonstrukciója Salgótarjánban. A hivatalos megfogalmazás szerint beruházás a DVTK észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési programjának keretében valósult meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. A beruházás során a régi épületet lebontották, helyére új épület került, persze saját pályával, parkolókkal, futópályával.

 

Úgy néz ki, Leisztinger Tamás teljesen kivonul a magyar futballból, de minő véletlen: mindig olyan vevőt talál magának, aki lényegében Mészáros Lőrinc alkalmazottja. Persze ebből azt is leszűrhetjük, hogy baromi jó lehet Mészárosnál dolgozni, hiszen olyan magas fizetéseket osztogat, hogy abból bárki vehet magának egy futballklubot.

 



Bejött az edzőváltás: 3 meccs, 2 rúgott, 12 kapott gól! Mikor lett Huszti Szabolcsból edző?