mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Erősen elkezdett halványodni az egyik E-betű!

Érdekes dolgok zajlanak a Ferencvárosnál. A Bajnokok Ligájában két nagyszerű győzelmet arató klub ugyanis a bajnokság előtt még halasztott egy meccset, épp a BL-re hivatkozva. Majd most pont ugyanerre hivatkozva nem ment bele a halasztásba a koronavírus által megtizedelt Paks ellen Mondhatnánk, hogy sportszerűségből elégtelen, de ez sokkal több annál. A címerben található egyik E betű mintha erősen kezdene halványodni.

"A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK a hivatalos honlapján tudatta, hogy elhalasztották a szombati, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzését a 2. fordulóból. A halasztást az FTC kérvényezte, a Bajnokok Ligája-szereplése hivatkozva."  Mindez még a második fordulóban történt, a Djurgardent legyőzés után a skót bajnok elleni összecsapás előtt.

Azóta a skót bajnokot is legyűrte a Fradi, Szerdán érkezik a Dinamo Zagreb, de láss csodát, a Ferencváros vezetősége már nem volt annyira belátó és méltányos a Pakssal szemben, mint korábban velük szemben a DVTK.

A paksiak keretében ugyanis felütötte a fejét a koronavírus, így kérték a meccs elhalasztását, de a Ferencváros épp a bajnokok Ligája mérkőzés miatt nem mentek ebbe bele.

Néhány hete ők épp amiatt kértek és kaptak halasztás, ami miatt most ők nem mentek bele.

 

Tán senkinek sem okozott meglepetést, hogy a Fradi átlépett a paksi fakón, a nyilatkozat azonban, amit adtak, még a halasztási kérelem elutasításánál is pofátlanabb volt. A bajnok azzal az indokkal nem járult hozzá a halasztáshoz, hogy szerdán Bajnokok Ligája-selejtezőt játszanak a Dinamo Zagrebbel, és mivel két hete nem volt tétmeccsük, ezzel a pénteki találkozóval akartak hangolni a klub szempontjából döntő jelentőségű összecsapásra, továbbá a sűrű versenynaptár miatt nem tudták volna hová beilleszteni az esetlegesen elhalasztott mérkőzést.

Érdekes, ez a Diósgyőr ellen még nem volt probléma!

Ráadásul Lovrencsics Gergő vette magának a bátorságot, hogy televíziós interjú közben kimutogasson és kiszóljon a paksi szurkolóknak – erre szokták mondani, hogy ez azért már tényleg a suttyóság csúcsa!

Böde Dani, akit egyébként már-már a Ferencváros egyik legendái közé sorolnak, azért odaszúrt egyet a Fradinak:
Kérdem én, fordított esetben a Fradi mit játszott volna? Ők lázadtak volna fel a legjobban amiatt, hogy játszaniuk kell. Van a három E betű a címerükben, erkölcs, erő, egyetértés, ebből most egyiket sem éreztem. Erő volt, mert erőt demonstráltak rajtunk, de ezzel nem tudunk mit kezdeni.

Valljuk be, ez azért tömény igazság – igaz ettől még szurkolunk a Ferencvárosnak a BL-mérkőzésen, de…

De mintha valami kezdene nagyon rossz irányba menni a Ferencvárosnál.
Az az egyik E betű mintha erősen fakulna.


És nem csak a mostani történet miatt.

Sokkal zűrösebb ügyeket is hallani az Üllői útról, kezdve onnan, hogy a rossz nyelvek szerint valamilyen teszt bizony nem minden játékosnál mutatott negatív eredményt, egészen a „csak a mester ne küldjön neked szelfit” mondásig!



A felcsúti fiatalok azok orra alá törnek borsot, akik mindenféle vak és gyengénlátó légióst hoznak az országba! Könyörgöm, csak haza ne jöjjön Szalai!