mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Amikor eltussolták, hogy a "Mester" a nemi szervének fényképét elküldte az anyukáknak!

A „Mester” meséje megmutatja, hogy Futballországban vannak, akik bármit megtehetnek, nem nagyon vonják felelőségre őket. És mint minden mese, ez is rengeteg tanulsággal szolgál.

A „Mestert” mindenki ismerte Futballországban, aki egy kicsit is figyelemmel követte az ország futballját. És persze Futballországban mindenki figyelemmel követte az ország futballját.

Nos, a „Mester” játékos-pályafutás után edzősködni kezdett, és nagyszerű sikereket ért el egy kiscsapattal, melynek jutalmául, és munkájának elismeréséül egy ideig még egy nagyobb klub edzője is lehetett. Sőt, a „Mester” iskolában is taníthatott.

A nagycsapat után kisebb, de még mindig első osztályú klubok keresték meg a „Mestert”, majd egy kis alacsonyabb osztályú kitérő után jött a felkérés: legyen egy nagyobb klub utánpótlás-igazgatója.

A munka el is kezdődött,  a „Mester” átszervezte az utánpótlást, átszervezte az edzéseket, átszervezte az edzői stábot. Külső szemlélő számára minden rendben is ment – és talán szakmailag így is volt.

Aztán egyszer csak a „Mester” távozott a posztról. Persze volt egy hivatalos álláspont, ám a valós indokok nem derültek ki.  De persze Futballországban  egyszer minden kiderül – mert ugye Futballországban mindenki figyelemmel követi a labdarúgást.

Nos, Futballországban az a szóbeszéd járta, hogy a Mester nem csak a gyerekekkel – hanem azok anyukájukkal is szeretett volna kapcsolatban kerülni.
Futballországban az a szóbeszéd járta, hogy a Mester ezért különféle praktikákat vetett be.
Futballországban az a szóbeszéd járta, hogy a legdurvább az, hogy a Mester a nemi szervéről készült fényképeket küldözgetett az anyukáknak: „Ebbe ülj bele, ha azt akarod, hogy a gyereked játsszon a csapatban.”

Futballországban az a szóbeszéd járta, hogy több anyukának ez azért nem nagyon tetszett, így jelezték mindezt a klub vezetőinek – akik egyből kirúgták a „Mestert”

Persze Futballország –amellett, hogy a futball országa – a rend és fegyelem országa is volt.
Ahol ilyenek nem történnek meg!
Így természetesen a Mester meséje sem került napvilágra.
Inkább szépen eltussolták az ügyet, így a Mester élhette tovább az életét.
Sőt, a futball mellett maradhatott.
Sőt, még egy edzőközpont élére is gyorsan odatették!

Mint az elején írtam, minden mese tartogat tanulságot.
Ez például azt, hogy Futballországban vannak, akik bármit megtehetnek.

Még szerencse, hogy az egész talán csak egy mese, és nem egy kis hazánkban megtörtént esemény.
Talán mese….
Talán nem!

 



A koronavírusnak köszönhetően a Puskás Akadémia végre az lett, amiért létrejött A felcsúti fiatalok azok orra alá törnek borsot, akik mindenféle vak és gyengénlátó légióst hoznak az országba!