mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A bérújságírás újabb csődje: Dzsudzsákot magasztaltuk, de újra kirúgták!

Az hogy lehet, hogy itthon csak azt olvassuk, hogy Dzsudzsák Balázs ilyen jó, meg olyan jó,  már-már királlyá koronázzák – aztán kiderült, hogy elküldik?  Szerinted….???

Néhány napja jelent meg itthon, hogy Dzsudzsák Balázzsal mindenki meg van elégedve, így biztosan marad ki tuja épp melyik arab klubjánál.
Nagy kár, hogy az arab sajtóban nem ez jelent meg.
Sőt, egybehangzó arab sajtóhírek szerint az emírségekbeli al-Ain nem hosszabbítja meg Dzsudzsák Balázs szerződését, így a magyar válogatott szélső szabadon igazolhatóvá válhat.

Na, kérem szépen, itt valami nagyon nem stimmel.
Az nem lehet, hogy az egyik nap király valaki - akkora király, hogy még a 10-es mezt is felkapja magára -, a másnap meg munkanélküli.
Pontosabban lehet – mondjuk egyszer.
Ám Balázzsal ez már sokadszorra történik meg.

Persze, most sem kell nagyon kutatni az igazságot.

A nagy helyzet az, hogy bár én is azt gondolom, hogy Dzsudzsák Balázs egy igencsak tehetséges futballista volt, tudása – sajnos – meg sem közelítette a körülötte lévő pr. újságírás szintjét.

Mert az szemmel látható – pontosabban olvasható – hogy Dzsudzsák Balázst az első perctől kezdve fizetett újságírók hada és fizetett cikkek tömkelege tolta előre, bele a magyarok fejébe.

Emlékezhetünk, amikor igazán ment a szekér, Dzsudzsák Balázst a fizetett magyar újságírók már az összes európai élcsapatnak eladták – csak épp a klubok vezetői erről nem tudtak.

Az elmúlt időszakban is magasztaló cikkek jelentek meg arról, miként teljesít a pénzkereső arab ligában – csak épp az aktuális klubjának vezetői nem azt látták a pályán, amit mi magyarok itthon olvastunk.

Nem mellesleg amikor Dzsudzsák Balázs hazajött egy-egy válogatott meccsre, minden szurkoló szembesülhetett azzal, hogy Dzsudzsák Balázs teljesítménye meg sem közelíti azt, amit állítólag hétről-hétre nyújt az arab ligában.

Bár sosem fogja senki bevallani, létezik az a fogalom, hogy bérújságírás, azaz megfelelő összegért cserébe csak szépet és jót írnak valakiről.
És ahogy ez a politikában megvan, úgy a futballban is.
Dzsudzsák Balázs esetében pedig immár több mint egy évtizede jelen van.

A nagy magyar valóság az, hogy legyen bármilyen jó is a sajtója, Dzsudzsák Balázs lényegében semmilyen nemzetközi eredményt nem ért el klubszinten.
 Hacsak azt nem vesszük ide, hogy milliomos lett, és talán már sosem kell dolgoznia.

Igaz, az is eredmény.

Persze, ne legyenek kétségeink afelől, hogy Dzsudzsák Balázsnak lesz új csapata.
Mert a sajtója mellett a menedzsere is kiemelkedő.
Nagy kár,  hogy amikor Balázs Hollandiából távozott, akkor a menedzsere rossz felé terelte őt.

Ellenkező esetben ugyanis elképzelhető, hogy Dzsudzsák Balázs valami szép eredményt is fel tudna mutatni a millió mellé!



Kezdődik! Kezdődik? Remélem, a Budafok tényleg komolyan gondolta