mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Fradi edzője is elítéli az MLSZ új szabályát

Mint tegnap beszámoltunk róla, az MLSZ eltörölte a légiós-szabályt, szabad kezet adva ezzel a kluboknak arra, hogy annyi légióst alkalmazzanak, amennyit csak akarnak. Most az egyik legmeglepőbb helyről érkezett kritika a döntéssel kapcsolatban, hiszen azt kevesen gondolták volna, hogy épp a Ferencváros edzője, Szerhij Rebrov lesz az, aki elsőként felemeli a szavát a rendszer ellen.


Tegnap már ecseteltük, hogy az MLSZ mostani döntése – mint oly sok döntés az elmúlt jó pár évben – mennyire mutatja, hogy hozzá nem értő emberek hoznak szabályozásokat.
A légós-szabály eltörlése szembemegy minden épeszű döntéssel és törekvéssel – legalábbis ha azt akarjuk elérni, hogy magyar játékosok is szerepeljenek az NB I-ben.

Érdekes módon erre elsőként Szerhij Rebrov világított rá!

Azzal együtt, hogy az MLSZ minden döntését elfogadom és tiszteletben tartom, kicsit meglepett ez az újítás. A Ferencváros és a Mol Fehérvár azért küzd, hogy megnyerje a bajnokságot, és utána a nemzetközi porondon is megállja a helyét. A célok eléréséhez muszáj körülnéznünk a piacon, keresni azokat a játékosokat, akik jobbak az azonos poszton szereplő magyaroknál. Hosszú távon viszont minden együttesnek az a célja, hogy a legjobb magyar játékosok szerepeljenek az NB I-ben. Nem tudom, igazam van-e, de szerintem az itteni szurkolók inkább a magyar játékosokat és az akadémiákról kikerülő tehetségeket szeretnék látni, nem a légiósokat. Ha Dinamo Kijev-meccset néznék, nekem sem tetszene, ha egyetlen ukrán futballista sem kapna helyet a kezdőben. Ezzel a döntéssel az erősebb magyar csapatoknak kedveztek, mert a kisebb egyesületek eddig sem támaszkodtak annyira a légiósokra" – mondta Rebrov a Nemzeti Sportnak.

Nos, elképzelhető, hogy az MLSZ-ben „pöffeszkedő”, és hozzá nem értő embereknek néhány döntés előtt meg kellene kérdezniük azokat is, akik értenek egy kicsit – legalább egy kicsit – a labdarúgáshoz!  

 



Könyörgöm, honosítsunk…..hozzáértő sportvezetőket! Hihetetlen, de igaz: az MLSZ eltiltotta a Fehérvár....."szertárosát"!