mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Öltözőben történt tettlegesség pecsételte meg Lanzafame sorsát a Fradinál?

Az elmúlt két év gólkirálya, az olasz Lanzafame és a Ferencváros vezetőezője között már a tavaszi idényben is volt feszültség, ám úgy nézett ki, a támadó bocsánatot nyert. Aztán nyáron pedzegették, hogy Lanza visszatér a Honvédhoz, mégis sokakat meglepett, hogy a Zágráb elleni BL-selejtező visszavágója előtt egy nappal került erre sor. A mifocink.com információi szerint a döntés miértjét a Dinamo elleni idegenbeli mérkőzésen, pontosabban az öltözőben történtek körül kell keresni.

Nem kétség, Lanzafame gyorsan a Fradi meghatározó játékosa lett, akiért a szurkolók rajongtak. Azt mondták, ő az, akinek a megoldásaiért még érdemes kijárni egy-egy meccsre.
A 32 éves labdarúgó a 2016–17-ben bajnok lett a Honvéddal, majd idén a Ferencvárossal, ahol alapember volt a legutóbbi idényben, 32 tétmérkőzésen lépett pályára. A Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ludogorec elleni párharc mindkét mérkőzésén csereként állt be, a Valletta ellen kezdő volt, a budapesti találkozón kétszer is betalált. A Dinamo elleni zágrábi összecsapáson szintén a kispadról szállt be. Öt BL-selejtezőn 193 percet töltött a pályán. A csatár kölcsönbe érkezett a gárdához, melynek vásárlási opciója lesz az idény végén.
Sokaknak az jutott eszébe, amikor a Ferencváros 2004-ben csupán egyetlen lépésre volt a BL-csoporttól, ám a Sparta Praha elleni mindent eldöntő meccs előtt eladták Gera Zoltán, a csapat pedig hosszabbítás után búcsúzott a sorozattól.

Nos, azt nem tudni, hogy Lazafaméval továbbjutott volna-e a csapat a BL-ben, de kár is ezen keseregni, hiszen a zöld-fehérek óriási sikert elérve bejutottak az Európa-liga csoportjába.
A mifocink.com most viszont megtudta, miért is kellett olyan gyorsan távoznia a csatárnak.

Az idegenben elért 1-1-es öntetlen után – melyen az olasz a 76. percben állt be -  az öltözőben Lanza állítólag újra hangot adott annak, elégedetlen azzal a játéklehetőséggel, amit gólkirályként kap.  Rebrov ezt nem hagyta szó nélkül, ami kiabáláshoz vezetett.

Sőt, információink szerint a kiabálásból dulakodás, lökdösődés lett az öltözőben az edző és a játékos között, ez pedig végleg megpecsételte Lanzafame sorsát.

Azt majd a jövő dönti el, hogy Lanzafame jól járt-e a klubváltással.
Az biztos, hogy a Fradi bejutott az Európa-liga csoportkörébe, és ennek köszönhetően nagyszerű tétmeccseket láthat majd a közönség!



Folytassa, Fradi! A szurkolókon nem múlik majd semmi