mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Folytassa, Fradi!

Valaki emlékszik még arra, hogy a Fradi 3 hete hazai pályán kapott ki egy horvát csapattól? Vagy arra, hogy a hétvégén a Puskás Akadémia rúgott egy sima négyest a zöld-fehéreknek? Kérdezhetnénk: kit érdekel? Mert valóban, ezek az eredmények már másodlagosak, sőt, említésre sem méltók. Mert jöhet a CSZKA Moszkva, a Ludogorecz és az Espanyol.


 

 

A tegnapi mérkőzés egyik legnagyobb sikere, hogy a Fradi nem omlott össze akkor sem, amikor kiesésre állt.
Pedig kétszer is volt ilyen. Ám a zöld-fehérek nem adták fel, és végül bejutottak az Európa-liga csoportkörébe, és csakúgy, mint tavaly a Vidi esetében, most is jó ezt kimondani!

Rebrov jött, látott és győzött: egyetlen év alatt többet tett le az asztalra, mint Thomas Doll.

Még akkor is így van, ha a klubnál folyamatosan azt kommunikálták, hogy Doll a klub történelmének egyik legsikeresebb edzője, mert azt mindig elfelejtették hozzátenni, hogy annyi égés és kiesés után, melyet az akkori Fradi átélt, egyetlen edző sem maradt volna a kispadon olyan hosszú ideig, mint Doll.

Mert azt valljuk be, hogy olyan anyagi lehetőségekkel, amilyenekkel a Fradi rendelkezik, még a „nagyanyám” is nyert volna annyi bajnokságot, mint a német, ám a nemzetközi áttörés elmaradt. Sőt, Dollal folyamatosan megégett a csapat, névtelenebbnél névtelenebb ellenfelekkel szemben esett ki.

Azt nem tudom, hogy Rebrov jobb edző-e mint Doll, ám az szinte biztos, hogy már most nagyobb sikert ért el a Fradival, mint a német öt év alatt. Igaz, Dollt az utolsó 2-3 évben már többet látták a budapesti éjszakában, mint edzéstervet írni, de ez nem kisebbíti Rebrov érdemeit!

Sőt!

Persze, azt azért mindenki tudja, hogy menetelés ide, siker oda, azért amikor egy épkézláb csapattal találta szemben magát a Fradi, az rúgott egy sima négyest az Üllői úton, de mint említettem, ez már a múlt, melyet jó mélyre temessünk el.

Simán lehet, hogy a Fradi kiharcolja majd a továbbjutást a Moszkva, a Ludogorecz és az Espanyol ellenében, az pedig valóban a magyar klubfutball elmúlt 40 évének legnagyobb sikere lesz.

Úgyhogy: folytassa, Fradi!



Olasz bukta Kispesten! Öltözőben történt tettlegesség pecsételte meg Lanzafame sorsát a Fradinál?