mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Nebojsa Vignjevics: Nem hinném, hogy legyőzhetetlen a Fradi

"Remélem, újra gólt fog szerezni" – mondta Simon Krisztiánról Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC vezetőedzője, aki ezek szerint bízik abban, hogy a 27 éves csatár ismét betalál a Fradi ellen derbin. Simon a februári mérkőzésen – csereként 10 perccel korábban beállva - a 93. percben szerzett döntetlent érő gólt. Egy csatár számára kevés ennél szebb pillanat létezik.

- Mindig külön készülünk erre a mérkőzésre, tudjuk, hogy mit jelent mindenkinek, ha ezen a meccsen be tudunk találni, milyen örömet okoz a futballista ezzel a szurkolóknak, és saját magából is nagy erők szabadulnak fel – nyilatkozta Simon Krisztián a góljáról a Sport24-nek.

Simon 2011-ben Hollandiában légióskodott, és Feyenoord-Ajax rangadón is szerepelt, mégis azt mondja, számára nincs nagyobb meccs a derbinél.
Más a kettő, ugye mindkettőn volt szerencsém pályára lépni. Én az Újpest-Ferencváros mérkőzéseket jobban a magaménak érzem, mert a szívem azért lila, úgyhogy én ezt a derbit jobban át tudom érezni. Így, hogy most már bajnok a Ferencváros, nem tudom, a játékosok hogyan fognak hozzáállni a mérkőzésnek, de biztos, hogy győzelemmel szeretnének ünnepelni. De nyilvánvalóan mi is szeretnénk győzni – fogalmazott Simon Krisztián.

A lilák egy győzelemmel életben tarthatnák dobogós álmaikat, de ehhez az NB I-ben 35 meccs óta bevehetetlen Arénának számító Groupamában kellene villogniuk. Nebojsa Vignjevics szerint igenis meg lehet verni vendégként a Fradit, mint ahogy 2015. december 12-én is sikerült.  
"Én nem hinném, hogy legyőzhetetlen, korábban nekünk már sikerült idegenben nyernünk, pedig akkor is nagyon erős volt a Ferencváros. Egy ilyen sikerhez nem kell más, mint fegyelmezettség, koncentráció, és persze nem szabad könnyelműnek lennünk."

- Mi a statisztikával nem szoktunk foglalkozni, előre tekintünk, és tudjuk, hogy most ki a következő ellenfél, a Fradi, meg akarjuk nyerni a mérkőzést, harmadikok szeretnénk lenni, ez a célunk, és így megyünk neki a meccsnek – jegyezte meg az újpesti Nagy Dániel, aki korábban a Ferencvárosban is megfordult.

A derbi után elméletben minden Újpest-drukkernek Fradi-szurkolóvá kellene válnia egy meccs erejéig, a friss bajnok ugyanis a Debrecen legyőzésével bronzéremhez juttathatja Vignjevics mester lila-fehér csapatát.
Látja, erre még nem is gondoltam! Számunkra csak az a fontos, hogy a saját meccsünket megnyerjük. Ha mi nem győzünk, akkor nem is érdekel, hogy mi történik a többi mérkőzésen" – ismerte el Vignjevics. „Most van egy házi feladatunk a hétvégén, a meccset mindenképpen szeretnénk megnyerni. Hogy mi lesz jövő héten, az nincsen a mi kezünkben, most először a szombati mérkőzés a legfontosabb – mondta Nagy Dániel.

A Fradi-Újpest derbi szombaton 19.30-kor kezdődik.

A v



Preisinger Sándor: Szeretnénk továbbjutni a csoportból! Szerhij Rebrov: A játékosoknak arra kell koncentrálniuk, amit a pályán kell tenniük!