mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Kíváncsian várjuk, hogy a hibát hibával tetéző játékvezető milyen büntetést kap

A válogatott mérkőzések előtt foglalkozzunk egy kicsit Király Gábor kiállításával. Az elmúlt két napban több cikk is megjelent ezzel kapcsolatban, de sehol nem írták le, hogy ebben az esetben Király Gábor jogosan reklamált, de a játékvezető, ahelyett, hogy meghallgatta volna a magyar futball egyik legendájának mondanivalóját, kiállította őt. Tipikusan az az eset volt, amit már mindenki látott, aki játszott már futballmeccsen: a játékvezető az első hibáját tetézte a másodikkal – és itt most a hiba helyett lehetne egy sokkal csúnyább szót is írni.

Korábban, amikor Király Gábor lényegében bohócot csinált magából – és tetézte azzal, hogy meg is akarta azt magyarázni – azt írtam, hogy tudni kell visszavonulni.

Nos, Király még maradt, és a Ferencváros ellen a mezőny legjobbja volt.

Nem úgy Karakó Ferenc.
Azt nem tudni, hogy a játékvezetőt ki „tolja hátulról”, de tény, nincs az NB I-ben még egy olyan spori, aki annyit hibázna, mint ő.  Most például megadta Lovrencsics gólját úgy, hogy a felvételeken tisztán látszik, hogy két ferencvárosi játékos is lesen áll.

De nem ám tétlen lesen, hanem épp a kapu előterében, amivel bizony zavarták Király Gábort, azaz a téten leshelyzet aktív lessé vált – főleg úgy, hogy a lövés még meg is pattant. Szabó Zsolt FIFA játékvezető, NB I-es csúcstartó is ezt emelte ki, amikor azt mondta, hogy „önmagában véve az, hogy egy játékos leshelyzetben van, nem jelenti azt, hogy büntetni kell. Ebben az esetben a lesen álló játékos azzal hat zavarólag, hogy helyezkedésével eltakarja a labda helyét, vagyis lehet, hogy a kapus nem látta azt.”

Persze, egy ilyen helyzetben nem a reklamálás a megfelelő magatartás, de vajon ki az, aki közülünk szó nélkül kibírta volna a helyzetet.

Karakó Ferenc viszont nem volt kíváncsi Király Gábor véleményére, megadta a szabálytalan gólt, majd kiállította a kapust.

Királyt vélhetően eltiltják, de kíváncsian várjuk, hogy a hibát hibával tetéző játékvezető milyen büntetést kap majd.



Törő lassan újra formába lendül! Merjünk! Nyerjünk!