mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Győzelmének köszönhetően veszítette el edzőjét a Fradi

Furcsa helyzetet teremtett a Ferencváros MTK elleni győzelme. A Hungária körúton ugyanis a vereség hatására kirúgták a csapat edzőjét, Feczkó Tamást, akinek a helyére az a Lucsánszky Tamás ült le, aki a Ferencváros U19-es csapatának vezetőedzője volt. Azaz lényegében a Fradi győzelmének köszönhette, hogy elvesztette egyik edzőjét. Az más kérdés, hogy mennyire érte váratlanul Lucsánszkyt az MTK felkérése…A mifocink.com információja szerint semennyire.



Ha egy csapat 12 meccsből nyolcat elveszít, és mindössze hármat tud megnyerni, akkor előbb-utóbb szóba kerül az edzőváltás. Az MTK-nál a Ferencváros elleni vereség után jött el ez a pillanat – legalábbis a külső szemlélő így láthatja.
A mifocink.com információi szerint azért a Hungária körúton ennél előre látóbbak voltak, így nem ért senkit váratlanul, hogy új edzőt kell keresni, sőt, igazából nem is nagyon kellett keresni azt az új edzőt.

Lucsányszky elmondta, húsz éve vár, pontosabban húsz éve dolgozik egy NB I-es lehetőségére, és valljuk be őszintén: ő az, aki igazán megérdemli azt.  Nyíregyházán például felépített egy csapatot, amelyet aztán az NB I-be vezetett, de a tulajdonosok ott már elvették a kezéből a karmesteri pálcát – a Nyíregyháza szét is esett. 2016-ban  a statisztikák alapján a legeredményesebben dolgozó hazai edzőnek számított a profi osztályokat tekintve: abban az évben a megszerezhető pontok közel hetven százalékát gyűjtötte be a Soroksár élén, csapatával sokáig feljutó helyen állt többek között a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia, a ZTE vagy a Békéscsaba előtt. Az összes bajnoki osztályban van aranyérme, ahol eddig dolgozott.

Polyák Balázs sportigazgató és Lucsánszky Tamás (Fotó: mtkbudapest.hu)

Egy percig sem gondolkodtam a felkérésen, mert nagyon nagy kihívásnak tartom. Nem árulok el titkot azzal – ezt a környezetemben lévők már régóta tudják  –, hogy én MTK-szurkoló vagyok, így nekem ez a felkérés dupla kihívást jelent. Húsz éven át dolgoztam egy ilyen komoly lehetőségért, edzői karrierem csúcsának nevezném ezt a felkérést, így természetesen szeretnék élni a klub részéről felém mutatott bizalommal. Igyekeztem MTK-múltú stábot összerakni: Farkas Attilával és Nagy Gáborral korábban sikeresen dolgoztunk együtt, de Farkas Viktor is a stáb tagja lesz – nyilatkozta a kinevezése után az MTK hivatalos honlapjának Lucsánszky Tamás. 

Nos, mindez nagyon szép és jó, ráadásul dicséret illeti az MTK vezetőit, hogy  olyan honi szakembert szerződtettek, aki kötődik is a csapathoz, az már más kérdés, hogy Feczkó Tamással mennyire jártak el korrektül.

Lucsánszky Tamás ugyanis télen került a Ferencváros U 19-es csapat élére, ám a mifocink.com információi szerint a szerződésében benne volt, hogy amennyiben az MTK hívja, azonnal távozhat.

Mindez azt is jelentheti, hogy az edzőt nem érte olyan váratlanul az MTK felkérése, míg valószínűleg a Hungária körúton sem kellett sokan azon agyalni, ki üljön le a kispadra.
Ezt erősíti az a tény is, hogy lényegében 12 órán belül megnevezték az MTK új edzőjét.

 Mindezt félretéve ismét dicséret illeti az MTK-t, mert a játékos-politika és sikeres tehetséggondozás után most az edzőválasztásnál is újra hitet adtak a magyar labdarúgás kedvelőinek, míg a Ferencvárosnál biztosan örülnek az MTK elleni hétvégi győzelemnek – még akkor is, ha ezzel elvesztették az egyik edzőjüket!



Szabó Bence, a III. Kerület sportigazgatója: Csak Buzsáky árulhatja el, milyen problémával küzd! Ünnepi díszbe öltözött a Kerület pálya