mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Királynak királynak kellett volna maradnia

Király Gábor Szombathely legendája. Király Gábor a magyar futball legendája. De…Király Gábornak talán kellett volna tudnia, mikor elég. Mert most néha azon dolgozik, hogy ne csak, mint legenda emlékezzenek vissza rá, hanem…

Nincs vita, Király Gábor a magyar futball legendája, aki sok-sok gyereknek példaképe.
Nincs vita, Király Gábor a Haladás legendája, aki tartotta magát ahhoz az ígéretéhez, hogy szeretett városában, Szombathelyen vonul majd vissza az élvonalbeli játéktól.

De lehet, hogy Király Gábornak kellett volna tudnia, mikor elég.

Tudom, nem olyan könnyű ez.
Nem könnyű ezt belátni, bevallani.
Nem olyan könnyű elengedni a játékot, a futballt.

De Király Gábor mostanában azon „dolgozik”, hogy ne csak mint legendára emlékezzenek vissza rá.

Egyrészről az egész csapat szereplése, és a Haladás kiesése méltatlan Király Gáborhoz, másrészről Király Gábor viselkedése méltatlan Király Gáborhoz.

Legutóbb például az M4 Sport közzétett videóján látható, hogy a Haladás legendás kapusa  egy szögletnél, az ellenfél kapuja előtt úgy próbálja meg kizökkenteni Stefan Drazsicsot, hogy lecibálja róla a nadrágot, majd lökdösi, végül feldobja magát.

“Csak azok gondolják, hogy bohóckodtam, akik nem ismerik a pályafutásomat. A nadrágtépkedés hozzátartozik a repertoáromhoz, a Bundesligában és a Premier League-ben is előfordult, hogy ezzel az eszközzel éltem. Ez csupán egy kis csibészség, így akarom a kapum előtt álló támadó figyelmét elvonni. Mások mezeket tépkednek, rátaposnak az ellenfél lábára, én néha gatyát rángatok. De nem azért csinálom, mert nem tisztelem az ellenfelet, egyszerűen mindenáron győzni szeretnék” – nyilatkozta a 42 éves kapus.

Az egyik kommentelő szerint viszont „„Így lesz egy Királyból udvari bohóc…”

Nos, szeretném, ha Király Gábor végül nem válna udvari bohóccá – de ezért neki is tennie kell.

Szeretném, ha Király Gábor megmaradna klubikonnak– de ezért neki is tennie kell.

Szeretném, ha Király Gábor megmaradna példaképnek – de ezért neki is tennie kell.

Szeretném, ha Király Gábor minderre rájönne!Radoki János gyorsan szembetalálta magát a magyar valósággal Sportigazgató képzés, magyar módra!