mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Radoki János gyorsan szembetalálta magát a magyar valósággal

Radoki János, a Puskás Akadémia vezetőedzője gyorsan szembetalálta magát a nagy magyar futballvalósággal. Már múlthéten sem hitt a szemének, amikor azt látta, milyen gólokat képes kapni csapata, de a mostani, 16 méteres fejes-öngólhoz már hozzá sem tud nagyon szólni.

Felcsúton meglepték a futballszurkolókat akkor, amikor az eddig hazánkban egyáltalán nem dolgozó Radoki Jánost nevezték ki vezetőedzőnek. Akkor azt írtuk, ezzel akár jót is húzhattak a Puskás Akadémia vezetői, hiszen Radoki teljes mértékben a német futballban szocializálódott, nem fertőzte még meg a nagy magyar semmittevés.

Az első tavaszi fordulóban jött is a meglepetés: a Puskás Akadémia nem csak simán, 3-0-ra legyőzte a nagytestvér Vidit, hanem lényegében egyetlen pillanatnyi esélyt sem adott a fehérváriaknak. Dörzsölték is a tenyerüket a Puskás-fanatikusok (már ha vannak tényleg ilyenek), hogy most aztán eljött az ő idejük, és hogy milyen jó ötlet volt ezt a „Radoki-gyereket” Felcsútra hozni.

Csakhogy Radoki János nem ismeri még a magyar futball furcsaságait, azaz azt, hogy itt aztán tényleg minden megtörténhet.

Csapata egy héttel ezelőtt például a Honvédtól kapott két olyan gólt, amitől még egy serdülő 4-es edző is infarktust kapnak. Előbb egy hátrapasszolt labdánál Hadzsiev és Heris előbb egymásra, aztán meg Hegedűs kapusra vártak, a tétovázásnak pedig a berobbanó Holender vetett véget, aki simán bombázott a kapuba, majd egy hosszú bedobás után négy védő és Hegedűs várta, hogy megmozduljon valaki, ebből pedig megint Holender profitált, aki a nézelődő, sőt, kijjebb húzódó védők között fejelt újabb gólt.

 


„Harminc éve vagyok a futballban, de ilyen hibákat még nem láttam, amelyeket a hazaiak góljai előtt elkövettünk”
– mondta akkor az edző, és valószínűleg nem számított arra, hogy lát még ennél furcsább dolgokat is.

Szombaton például az Újpest tudott 1-0-ra nyerni úgy, hogy a mindent eldöntő találatot a Puskás Akadémia szerezte. Pontosabban Bokros Szilárd, aki mintegy 16 méterről fejelt öngólt.
 



„Már a múlt héten, a Honvéd elleni vereség után is azt mondtam a két kapott gólunk után, hogy nem lehet ilyen gólokat kapni, és most egymás után a harmadik alkalommal követtünk el óriási hibát. Erre nehéz mit mondani. Hegedüs Lajos szólt, hogy „jó”, Bokros Szilárd mégis elfejelte a labdát, sajnos a kapunkba. Lehet bármennyit edzeni, ilyen megoldást nem lehet választani. Csakúgy, mint a kispestiek ellen, újra magunkat vertük meg - mondta a meccs után az edző.

Szegény Radoki János alig két hónapja van Magyarországon.
Félő, hogy fog ő ennél furcsább dolgokat is látni.

 



Vajon Horváth Ferenc is belebukik Halmosi Péter száműzésébe? Királynak királynak kellett volna maradnia