mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vajon Horváth Ferenc is belebukik Halmosi Péter száműzésébe?

Nagy bajban vagy Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője, mert ha a történelem megismétli önmagát (vagy felszínre kerül, ki is irányít igazából Szombathelyen), akkor meg vannak számlálva a napjai. Merthogy Horváth Ferenc kitette a keretből a klubikonnak számító Halmosi Pétert. Csakhogy ez a húzás már Kuttor Attilának és Mészöly Gézának sem jött be: mindkettőjüknek az állásába került.



Az elmúlt időszakban azt hallani Szombathely felől, hogy van a csapatban 1-2 olyan játékos, aki jó barátságot ápol a vezetőkkel.
Az elmúlt időszakban azt hallani Szombathely felől, hogy van a csapatban 1-2 olyan játékos, akiknek a szava szent és sérthetetlen.

Mindez – mármint hogy a játékosok diktálnak - meg is látszik a Haladás teljesítményén. A nem oly rég még dobogós helyekért küzdő csapatról talán nem könnyelműség kijelenteni: jövőre NB II-es lesz.

Persze, az eredmények elmaradásának egyenes következménye, hogy forrnak az indulatok a lelátón – és forrnak az indulatok az öltözőben.
Most például Horváth Ferenc kitette a keretből a 39 éves Halmosi Pétert.
A hivatalos indoklás szerint Halmosi a szerda délelőtti edzést követően fegyelmi okok miatt kikerült az első csapat keretéből, és határozatlan ideig nem látogathatja az első csapat tréningjeit.

Halmosit egyébként először Kuttor Attila száműzte az első csapattól, amikor a játékos 2015-ben egy vesztes mérkőzés után összeölelkezett Artner Tamással. Artner korábban a Haladás vezetőedzője volt, játékosai szerették, de a vezetőkkel nem jött ki. Az ominozús eset akkor történt, amikor Artner a Dunaújváros edzőjeként tért vissza Szombathelyre, és csapatával legyőzte a Haladást. 

Kuttor Attila akkor belebukott a döntésébe. 


Mészöly Géza sem úszta meg a Halmosival való összetűzést!

Az alig másfél évvel ezelőtti, Haladás‒Balmazújváros mérkőzésen nem volt tagja a szombathelyiek keretének a korábbi 36-szoros válogatott játékos.
Amikor Péterrel szerződést hosszabbítottunk, akkor a vezetőség velem egyeztetve felvázolta neki, hogy egy új időszámítás következik, amelyben azt kéri a klub tőle, segítse a fiatalokat, hogy minél jobban be tudjuk őket építeni. Tisztáztuk azt is, hogy egy-egy alkalommal az is előfordulhat, ha én úgy ítélem meg, akkor nem kerül a keretbe. Most az ötödik fordulóban pontosan ez történt, ezért a Balmazújváros elleni mérkőzésen nem lesz a keret tagja. Természetesen az első csapattal szeretne készülni, ám mondtuk neki, hogy most ne legyen az edzéseken – mondta akkor Mészöly Géza az esettel kapcsolatban.

Alig húsz nap múlva távoznia kellett a Haladás kispadjáról.

Hogy most mi lesz a történet vége, azt nem tudjuk, de a rossz nyelvek szerint Halmosinak elég erős befolyása van a klubnál. 

Rossz előjel lehet Horváthnak, hogy a kínos ügyet nyilvánosságra hozó nb1.hu szerint Halmosi a Haladás légiósai kapcsán fogalmazott meg kritikát, míg a Rangadó úgy tudja, a korábbi válogatott játékos Horváth Ferenc vezetőedzőt illetően sem fogta vissza magát.  A botrány állítólag nem az edzésen pattant ki, a futballista a tréninget követően vázolta a kritikus meglátásait a vezérkarnak.

Igaz, a csapat teljesítményét nézve lassan teljesen mindegy, hogy Horváth Ferencnek, vagy valaki másnak hívják az edzőt, miként az is mindegy, hogy Halmosi játszik-e, vagy sem.





Mifocink.com exkluzív: Ilyen volt a derbi – felülről Radoki János gyorsan szembetalálta magát a magyar valósággal