mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Remélem, Windecker egy év alatt rájött, „vissza kell venni az arcból”!

Alig egy évvel ezelőtt vált létszámon felülettinek Újpesten  Windecker József, akinek állítólag nem volt elég a lilák által ajánlott „pénz-paripa-fegyver”. Persze, sokkal inkább az lehetett a háttérben, hogy a védő (vagy menedzsere) a háttérben akkor már megalkudott egy görög klubbal, ahova aztán nyáron ingyen távozott a játékos. Most pedig sok másik magyar játékoshoz hasonlóan, kb nulla játéklehetőség után hazakullogott. Persze, itthon volt olyan klub, amelyik tárt karokkal várta a” megtért báránykát”, és bár arról (még) nincs hír, mit és mennyit kapott a védő az aláírásért, vélhetően az elmúlt egy év rádöbbentette, hogy kicsit „szerényebbnek” kell maradni.



Több alkalommal írtunk arról, hogy valamilyen módon gátat kell szabni annak, hogy a játékosok ezért a nagy semmiért, amit futball néven bemutatnak, milliós nagyságú alapfizetéseket kapjanak. Tavaly télen úgy látszott, az Újpest az egyik ilyen játékosát „megállítja”! Hiszen miután állítólag Windecker József nemet mondott a havi 2 millió feletti fizetésre, a lakásra és a kocsira, kitette a keretből a játékost, aki tavaly tavasszal egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott.

Windecker aztán Görögországba igazolt, majd Facebook-oldalán reagált az Újpest, fél évvel korábbi vádjaira. Persze mindezt úgy, hogy a játékos úgy mondta azt, hogy lejáratták, hogy közben egyetlen, Újpest által megfogalmazott vádat nem cáfolt. Nem mondta azt, hogy a klub nem ajánlott neki  havi 2 milliót, lakást, kocsit. Nem cáfolt semmit, miként azt sem mondta el, miért nem hosszabbított, miért történt az, ami történt.

Nos, a játékost most lényegében hazazavarták a világverőnek korántsem nevezhető görög Levadiakoszból.
- Amikor a klubhoz kerültem, pályára léptem két felkészülési meccsen, minden rendben volt, majd a bajnoki főpróbán, a Panathinaikosz ellen megsérült a térdem, pontosabban a hajlítóinam majdnem elszakadt. A vezetők aggódtak, mi lesz velem, aztán három hónapon keresztül esélyem sem volt a játékra. Pedig amikor a Levadiakoszhoz kerültem, mindent alaposan megterveztem: az edzéseket, az étkezést, hogy mikor végzek plusztréninget. Minden teszten a top háromban voltam, egyvalamivel azonban nem számolhattam: a sérüléssel – mondta a védő a Nemzeti Sportnak adott interjúban. A játékos hozzátette, Giuseppe Sannino, a csapat edzője biztatta, de minő véletlen, a trénert kirúgták, a helyére kinevezett tréner még mielőtt az első edzését megtartotta volna, közölte: nyerési kényszerben van az utolsó előtti helyen álló csapat, Windeckert nem ismeri, és mert elsősorban a görög játékosokra szeretne támaszkodni, a légiós jobban jár, ha távozik.

Ugye ismerős a történet?
Korábban már írtam arról, hogyan is kerülhetnek ki lényegében nemzetközi szinten ismeretlen, és itthon sem sokat mutató játékosok külföldre. Abban a cikkben egy ismert menedzser elmondta, bizony nem ritka, hogy az edző visszakap valamennyi pénzt a játékos fizetéséből, ha leigazolja, ám ha a tréner távozik, a játékosnak nincs tovább maradása.

Nem mondom, hogy most is ez történt, de azért elég hasonló a sztori a menedzser által elmondottakhoz.

Persze, nincs rossz játékos, csak rossz menedzser, így Windeckert már be is mutatták új csapatánál, a Paksnál.

- Sajnos a múlt esztendőt úgy, ahogy van, kidobhatom a kukába, nem valósultak meg az elképzeléseim, ezért úgy döntöttem, haza kell jönnöm, hogy újra felépítsem magam. Pakson korábban már játszottam egy évet, jól éreztem magam, szerettek, tudják, mire számíthatnak tőlem, így egyértelmű, hogy a megfelelő helyre kerültem – mondta ezzel kapcsolatban a játékos.


Nos, nem tudom, Pakson milyen a büdzsé, miként azt sem tudom, a védő most megkapta-e azt a havi 2 millió feletti fizetést, a lakást és a kocsit, amire egy éve nemet mondott Újpesten, de nagyon remélem, hogy nem.
És azt is remélem, Windecker – és a hozzá hasonló „magyar sztárocskák” megtanulják egyszer, hogy az „arcból vissza kell venni”, és kicsit szerényebben, és nagyobb alázattal sokkal messzebb lehet jutni.

 



Dzsudzsák: vége! Mifocink.com exkluzív: Ilyen volt a derbi – felülről