mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Dzsudzsák: vége!

Az Emirátusok bajnokságában szereplő al-Ittihad Kalba FC hivatalos honlapján közölte: 2020-ig szerződést hosszabbított magyar válogatott légiósával, Dzsudzsák Balázzsal. Ezzel minden bizonnyal vége Dzsudzsák Balázs karrierjének – már ami az értékelhető klubfutballt jelenti.

Újévkor azt írtam, nagyon kellene a magyar futballnak egy jó Dzsudzsák Balázs.
Mert még ma is azt vallom, hogy egy jó magyar válogatottnak szüksége lenne egy jó Dzsudzsák Balázsra. Ám Balázs már rég nem jó. Már régen nem a futballkarriert és a válogatottat helyezni előtérbe, hanem a pénzt. Azt is gondolom, hogy 2019 lehet az utolsó éve Balázsnak. Ez az év dönt arról, visszakapjuk-e még őt a magyar válogatottnak, vagy sem. Ehhez viszont ott kell hagynia a pénzkereső ligát, lejjebb kell adnia a fizetési igényeiből, vissza kell térnie Európába, és újra fel kell építenie magát. Ez pedig csak akkor megy, ha végre rájön: a klubok vezetői egyáltalán nem esnek hanyatt akkor, ha meghallják a nevét, és rájön végre arra, utolsó lehetősége ha mondjuk egy Bundesliga középcsapatba igazol.

Nos, Balázs nem jött rá,
Maradt a „pénzkereső” ligában, csak az a baj, hogy ott nem lehet felkészülni az igazán éles csatákra. Ott nem lehet felkészülni egy horvátok, egy szlovákok de még egy Wales elleni mérkőzésre sem.

Persze, hogy Dzsudzsák mennyire nem „jelenség” már az európai futballban, azt jellemzi, hogy a menedzserek által fizetett lapírók azért minden átigazolási szezonban bedobtak egy-két csapatot, melynek vezetői alig várják, hogy Balázs ott focizzon, de most már ez sem történt meg.

Balázst senki nem akarta, még csak képzeletben sem leigazolni.

Azaz hírek szerint Balázs edzett egy kicsit a Fradival, de túl kemény volt neki. Legalábbis Rebrov-edző ezt mondta…:
Néhány héttel ezelőtt velünk edzett, de aztán eltűnt, erről Dzsudzsákot kellene megkérdezni, hogy szeretne itt edzeni vagy játszani. Magas szintet képviselő játékos, rendkívül sikeres karriert tudhat maga mögött, az orosz bajnokságban és a magyar válogatottban is. Természetesen tudni kell, hogy mit akar a játékos, hiszen amint látni lehetett, mi nagyon intenzíven próbálunk játszani. Lehet, ahogy látta az edzéseinket, ő döntött úgy, hogy ez túl sok neki, de ez az ő problémája, nem az enyém. Velünk edzett egy hetet, majd eltűnt, nem tudom, hogy most hol lehet”

Hozzá kell tenni, a mifocink.com információi szerint Rebrov első edzéseit a Fradinál sem sokan bírták, volt ott hányás, meg minden.

No de vissza Balázshoz, akiben megerősödhetett az a gondolat, hogy nem akar ő már olyan komolyan és erősen edzeni, mint kellene azt egy európai középcsapatban, így maradt az Emirátusokban.

Bár ezzel Dzsudzsák Balázs igazi futballistakarrierjének vége, pénz az lesz dögivel – igaz, már eddig is volt – a többi meg nem számít.
 

 

 



Átlagosan 27.691.965 forintba került ősszel egy szék az NB I új stadionjaiban! Remélem, Windecker egy év alatt rájött, „vissza kell venni az arcból”!