mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Valamit nagyon jól csinálnak az MTK-nál!

Úgy látszik, valamit nagyon jól csinálnak az MTK-nál. Polyák Balázs sportigazgató „keze alatt” újra igazi tehetségek tűnnek fel a klubnál, és bár néhány légióst is igazoltak a Hungária körútra, szemmel láthatóan nincs felelőtlen gazdálkodás, megbíznak a magyar fiatalokban, aminek meg is lett az eredménye: A 19 éves Schäfer Andrásért például most egymillió eurót fizet a Genoa.

A játékos már alá is írta új szerződését (Fotó:csakfoci.hu) 

Amikor az MTK visszajutott az NB I-be, azt írtam, hogy a klub rögtön igazolt egy légióst. Azóta bebizonyosodott, ettől függetlenül nem a légiósokban, sokkal inkább a magyar tehetségekben bíznak.
Mint akkor Polyák Balázs sportigazgató elmondta, természetesen úgy gondolják, a saját nevelésű fiatalokra kell támaszkodniuk, ám azt is tudják, kell egy-két idősebb játékos is. Ráadásul ilyen rutinos játékost olcsóbb külföldről igazolni, mert a magyar játékosok fizetési igénye ma már az egekben van.

A klubnál viszont nem mennek bele a felelőtlen költekezési versenybe, a mifocink.com információ szerint a fizetések sem eget verőek. Ellenben Polyák Balázs már nyáron elmondta, rengeteg tehetséges játékosuk van. Már akkor kiemelte Schäfer Andrást, aki szerinte hamarosan a válogatott egyik alapembere lehet.

Nos, a sportigazgató ezzel a kijelentésével nem lőtt nagyon mellé, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány személyes kedvencének tartja a fiatal labdarúgót, de arra még talán a sportvezető sem gondolt, hogy a futballista lehet az egyik legnagyobb értéke az MTK-nak.


Az MTK tehetsége már 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben (Fotó: mtkbudapest.hu/Hegedüs Gábor)

Múlt héten aztán „robbant a bomba”: kiderült, az olasz első osztályban szereplő Genoa egymillió eurót fizet a futballistáért, aki már alá is írta az új szerződését.

Az akadémián az első két évben úgy gondoltam, hogy nem én vagyok az első és legjobb játékos, hiszen nem én játszottam az idősebb korosztályban, de utólag már megtudtam, hogy ennek az volt az oka, hogy nem voltam fizikálisan eléggé erős. Ez egyébként talán még most is így van. Akkor nagyon nehéz volt ezt elfogadni, de mióta az első csapatnál voltam, totálisan éreztem a bizalmat, maximálisan elégedett voltam a helyzetemmel, ennél nagyobb motiváció nem is kellett.Úgy gondolom, mostani igazolásom egy lépcsőfok, hiszen tisztában vagyok vele, hogy nem én leszek az első ember a Genoában, még csak a második sem. Úgy állok hozzá, hogy folyamatosan bizonyítanom kell, és ha keményen és jól csinálom a dolgomat, akkor nem lesznek nagy akadályok előttem és jönni fognak a lehetőségek – mondta Schäfer András a csakfoci.hu-nak adott nyilatkozatában, aki hozzátette, egymillió eurós vételára talán azt jelentheti, hogy nagyon fontos játékosa volt az MTK-nak, másfelől pedig azt is mutatja, hogy a Genoa komolyan gondolta a leigazolását.

Mi azt kívánjuk Schäfer Andrásnak, hogy maradjon ilyen szerény, dolgozzon sokat, hogy sok-sok örömet szerezzen a magyar szurkolóknak, míg a Polyák Balázs vezette MTK-nak csak gratulálni tudunk a játékospolitikához.



Fiataljaink már az elitkörre készülnek! Több mint gusztustalan Révész Attila reakciója arra, hogy egyik játékosát elítélték fogadási csalás miatt