mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

„Emlékezni, egy (két) régi jó barátra, ha szomorú is emlékezz velem!”

Az amigeleken.hu DVTK szurkolói honlap és az Újpest 1185 Szurkolói Klub közös szervezésében 2019. január 26-án immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bánka-Rakaczki Emléktorna. A tornának ezúttal Dunakeszi és Mogyoród városok adnak otthont. Íme a hivatalos közlemény!
 
 

"Nagy örömünkre a résztvevő csapatok száma évről-évre emelkedik, az idei Emléktornán már 20 szurkolói csapatot látunk vendégül.

A negyedik Emléktornára elfogadta meghívásunkat az FTC, a Kispest, a Debrecen, a Haladás, a Videoton, a Paks, a Mezőkövesd valamint az MTK szurkolói csapata is. A résztvevők között üdvözölhetjük a másodosztályú Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a Zalaegerszeg szurkolói gárdáit is. Ezúttal két határon túli csapatot is vendégül látunk, ők a Sepsiszentgyörgy és az Ipolyság szurkolói csapata. Rajtuk kívül a Semleges Térfél szurkolói közösség, az AS Roma és a Real Madrid magyarországi szurkolói csapata, valamint az MLSZ Borsod Megyei Igazgatóságának csapata színesíti a mezőnyt.
 
Csakúgy, mint az eddigi emléktornákon, a DVTK és az Újpest utánpótlás csapatai a rendező városok U9-es korosztályú csapataival vív majd minitornát. A nap fénypontja az All Star csapatok mérkőzése lesz. Ezen az Emléktornán részt vevő szurkolói csapatok klubjainak egykori neves játékosaiból álló csapatok játszanak egy gálamérkőzést.
 
Az  Emléktorna céljaként azt tűztük ki, hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzunk létre, melyből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetünk támogatásban. Kezdeményezésünkkel erősíteni szeretnénk a szurkolói összefogást és a szurkolói barátságot, hogy békében férjen meg egymás mellett a piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is. 
 
Az eddig megrendezett három Emléktorna maximálisan igazolta várakozásainkat. Valamennyi alkalommal jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség, ahol klubszimpátiától függetlenül minden résztvevő egy nemes cél érdekében küzdött. Büszkén jelenthetjük ki, hogy a Bánka-Rakaczki Emléktorna mára a magyar szurkolói társadalom ünnepnapja lett.
 

 
Az Emléktornával kapcsolatos információk erre és erre a linkre kattintva érhetőek el.
 
Az Emléktornához egy licit is kapcsolódik, ugyanis a magyar válogatott labdarúgója, a korábbi diósgyőri kedvenc, Kádár Tamás is a kezdeményezésünk mellé állt. Tamás egy dedikált Dinamo Kijev mezt, valamint szintén dedikált válogatott kártyákat ajánlott fel számunkra.
 
Ezekre az ereklyékre péntek este 20 óráig lehet licitálni az info@amigeleken.hu e-mail címen, a legmagasabb licitet tevő pedig a mez és a kártyák boldog tulajdonosának vallhatja magát, az általa felajánlott összeg pedig az Emléktorna bevételét fogja gyarapítani.
 
A licitről bővebben erre a linkre kattintva lehet tájékozódni."




Rostás Sanyi még olyan játékos volt, akinek nem „égette a hátát” a 10-es szám a mezen! Nikolics erőt merítene abból, hogy 2013 óta először nem lett gólkirály