mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Honvéd a Kúriához fordul a a Supka-ügyben

Tegnap megírtuk, hogy a munkaügyi bíróság a Szegednek adott igazat abban az ügyben, amit a szegedi klub indított Supka Attila ellen, mert az edző otthagyva csapot-papot a Budapest Honvédhoz igazolt. Úgy tűnt, ezzel lezárult egy egy éve tartó pereskedés, ám most a mifocink.com kérdésére küldött honvéd-reakcióból kiderült, hogy mégsem.

Több alkalommal foglalkoztunk azzal, hogy amikor a Honvéd tulajdonosa, George Hemingway tavaly ilyenkor magyar edzőt, Supka Attilát nevezett ki az együttes új edzőjének. Úgy tette mindezt, hogy Supkának egyébként volt állása: az NB II-es Szeged edzője volt. 

Persze a tréner kapva-kapott az alkalmon, otthagyta a Szegedet, és a Honvédhoz „igazolt”, ám a szegediek akkor azonban nem estek hanyatt az NB I-es csapat előtt és bíróságra vitték az ügyet, mondván, hogy egyrészről ők hosszú távú szerződést írtak alá Supkával, másrészről a trénert olyan formán nem is léphetett volna ki ebből a szerződésből, ahogy tette.

Persze Kispesten azonnal kijelentették, hogy minden jogszerű volt, ám előbb az MLSZ Fegyelmi Bizottság – amely 500 ezer forintra büntette a trénert – majd most a munkaügyi bíróság is Szegednek adott igazat. Ráadásul a mostani ítélet szerint Supkának több havi bérét, valamint a perköltséget is ki kell fizetnie.

Ahogy egy évvel ezelőtt, úgy most is megkérdeztük a Honvédot, hogy magára hagyja-e Supkát, vagy kifizeti helyette a büntetést, vagy a büntetés egy részét?

Nos, kiderült, a Honvédnál nem zárták le az ügyet...

"Nem kívánunk nyilatkozni addig a perről, amíg az azt lezáró ítélet nem születik meg a Kúrián. A mostani egy másodfokú ítélet, az ügy Kúrián fog eldőlni."

- érkezett kérdésünkre a válasz.

Csak annyit jegyeznénk meg, nagyon úgy néz ki, hogy ez csak időhúzás a Honvéd részéről, és nem szeretnék elismerni, hogy valamiben hibáztak. Pedig eddig immár két különálló testület is kimondta ezt.

 



Vajon a Honvéd lesz annyira korrekt, és kifizeti Supka Attila milliós nagyságrendű büntetését? Rostás Sanyi még olyan játékos volt, akinek nem „égette a hátát” a 10-es szám a mezen!