mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Diósgyőr, Vidi, Fradi: Nem kispályások!

Lassan véget ér a labdarúgó bajnokság, téli pihenőre vonulnak a játékosok. Kezdődik viszont a teremfoci idény. És bizony egy-egy pénzdíjas tornán elő-előfordulnak olyan csapatok, ahol NBI-es játékosok is pályára lépnek. De megtehetik-e ezt a profi focisták? A mifocink.com négy kérdést tett fel az NB I-es csapatoknak, sajnos, egy hét alatt mindössze három klub vette a fáradságot, hogy válaszoljon.


 HIRDETÉS 

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com" e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Mielőtt bárki legyintene a pénzdíjas téli tornákra, el kell mondani, hogy egyes helyeken nem épp zsebpénzt osztanak szét a játékosok között. Egyrészt már maga a díjazás sem alacsony, másrészt vannak olyan „szponzorok”, akiknek presztízs, hogy az ő csapatuk nyerjen egy ilyen tornán.

Emlékezzünk csak vissza: néhány évvel ezelőtt a debreceni tornán – amely talán az egyik legnagyobb ilyen rendezvény a téli szünetben – többek között Dzsudzsák Balázs is pályára lépett.

Persze, mindez magában hordozza a sérülés veszélyét is, ami nemcsak egy játékos, de talán egy klub tavaszi életét is befolyásolhatja. Épp ezért négy kérdéssel fordultunk a klubokhoz:

1. Kell-a játékosoknak engedélyt kérniük ahhoz, hogy a bajnokság holtidényében bármilyen kispályás bajnokságban játszanak?

2. Egyáltalán szerepelhetnek-e ilyen tornákon a klub játékosai? 

3. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékosról kiderül, engedély nélkül részt vett egy ilyen tornán?

4. Milyen lépéseket tervez a klubvezetőség akkor, ha egy játékos egy ilyen tornán sérülést szenved?

Érdekes módon a mobiltelefon illetve az e-mail megjelenésével az újságírásban nem felgyorsult, hanem lelassult a kommunikáció. 10-15 évvel ezelőtt csak körbehívtam volna az edzőket, és egy óra alatt meglett volna az összes válasz, most viszont e-mailon kell elküldeni a kérdéseket.

Amire vagy válaszolnak....vagy nem.
Sajnos erre a négy, egyész egyszerű kérdésre mindössze három klub tudott egy hét alatt válaszolni. Reméljük, a többiektől is érkezik majd valami, addig is közreadjuk az eddig beérkezett válaszokat.

 


 

Takaritó munkatársakat keresünk több területre azzonali kezdésel!
Telefon: 0670/602-17-07   0620/356-00-34

 


 

Diósgyőr

A DVTK profi szerződéssel rendelkező labdarúgói semmilyen formában nem vehetnek részt kispályás bajnokságokban és téli teremtornákon. Erre a klub külön kérésre sem adna engedélyt. A DVTK utánpótlás labdarúgói ugyanakkor csak pénzdíjas tornákon nem vehetnek részt, az iskolák között rendezett versenyeken való részvételt a klub engedélyezte számukra.

Vidi
Klubunk nem engedélyezi az első csapat játékosainak a kispályás bajnokságokban való részvételt, de adott esetben különböző gálamérkőzések, illetve jótékonysági események egyéni elbírálás alá eshetnek. Az elmúlt években nem volt arra példa, hogy kispályás labdarúgás miatt bármilyen lépésekre kényszerüljön a klub.

Ferencváros
Kérdéseire az alábbi összevont választ kívánjuk adni: a
z FTC labdarúgói nem szerepelhetnek kispályás bajnokságban.

 



Bundát kiállt a fél ország! Most akkor tényleg takarodjon Vignjevic?