mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A statisztika sem segít, azaz Ilyen mutatókkal várjuk az ellenfeleinket

Mint arról korábban írtunk, a realitás szerint nem túl sok esélyünk van a 2020-as Európa bajnokság selejtezőjében. Persze, mindez csak "jóslás". A tény: magyar labdarúgó-válogatott az E csoportba került, Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán mellé. Igaz, hogy sokkal keményebb csoportba is kerülhettek volna Marco Rossiék, ám sajnos túl élénken él még bennünk a Luxemburg elleni 2-1-es, illetve az Andorra elleni 1-0-ás vereség emléke. Tán ennél is bántóbb, hogy a statisztika is a véleményünket támasztják alá, azaz az adatok szerint a csoport negyedik helyének megszerzése lehet a realitás.


HIRDETÉS 

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com" e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!



Horvátország

A horvátok ellen eddig 10 mérkőzést játszottunk, 1 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség a mérlegünk. Gólok tekintetében 8-at lőttünk és 15-öt kaptunk. Legutóbb 2016 márciusában találkozott a két csapat egy barátságos meccs keretein belül, akkor egy 1-1-es döntetlen született. Azt az egy győzelmet sem tegnap szereztük ellenük: 1940 májusában győztük le őket, először és utoljára. A Nemzetek Ligájában a horvátok Angliával (0-0, 2-1) és Spanyolországgal (6-0, 3-2) versengTEK, csoportjuk harmadik helyén zártak. A horvátokat 2019. március 24-én itthon fogadjuk, majd 2019.október 10-én mi megyünk hozzájuk.

Szlovákia

Északi szomszédunk ellen 4 mérkőzésen 0 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség a mérlegünk, 1-3-as gólarány mellett. Legutóbb 2008 februárjában találkozott a két együttes egy barátságos meccsen, 1-1-es döntetlen született. A Nemzetek Ligájában Marek Hamsíkék Ukrajna és Csehország ellen játszottak és csupán egy győzelemre futotta nekik az ukránok ellen (4-1), így a csoportjuk harmadik helyén végeztek. Szlovákia ellen kezdjük majd a selejtezősorozatot 2019. március 21-én idegenben, majd szeptember 9-én fogadjuk őket itthon.

Wales

Az angol focikultúra nem sok jóval kecsegtet számunkra, 10 mérkőzésen 3 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség a mérlegünk a walesiek ellen, gólarányunk pedig 14-15. Legutóbb 2005 februárjában futottunk össze a walesiekkel egy barátságos meccsen, 2-0-ra kikaptunk. A Nemzetek Ligájában a Gareth Bale-ék csak Észak-Írországot tudták oda vissza legyőzni (4-1, illetve 1-0), Dánia ellen kétszer szenvedtek vereséget (2-0, 2-1). A hat pont a csoportjuk második helyére volt elég. Wales csapatát 2019. június 11-én fogadjuk itthon, majd november 19-én ellenük zárjuk a sorozatot hazai pályán.

Azerbajdzsán

A csoportunkból az azeri csapat az egyetlen, amely ellen pozitív a mérlegünk, 5 mérkőzésen 5 győzelmet könyvelhettünk el ellenük, a gólarány pedig 15-1 a mi javunkra. Egyértelmű a csoportunk leggyengébb csapata, illene őket oda vissza verni. 2011. februárjában találkoztunk velük utoljára, 2-0-ra győztünk. A Nemzetek Ligájában Koszovó, Feröer és Málta ellen vitézkedtek, 9 pontjukkal a második helyre volt elég. Érdekesség, hogy csak a Feröer-szigeteket tudták oda-vissza verni (3-0, 2-0), Koszovó ellen egyszer kikaptak, egyszer döntetlent játszottak (4-0, 0-0), Málta ellen pedig kétszer is 1-1-et játszottak. Azerbajdzsán ellen 2019. június 8-án játszunk Bakuban, majd október 13. hazai pályán.

 

 
 
 
 



A realitás az, hogy... Méltó emlék: Lázár Bence Emlékgála lesz az év végén!