mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A realitás az, hogy...

Őrület, hogy történjen bármi a magyar labdarúgásban, egy-egy selejtező sorsolása után az emberek azt mondogatják, hogy ebből a csoportból most már irány az Eb. vagy a vb. Évek óta mondogatom: reálisan kellene értékelni az esélyeket, de a realitás valahogy mindig eltűnik az életünkből. Van, akinél azt is olvastam, hogy a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen 4, a szlovákok ellen meg majd 6 pontot szerzünk. Aztán ugyanez az ember egy év múlva már fikázza majd a magyar válogatottat, a magyar játékosokat. Mert nem a realitások mentén értékelt. Pedig a realitás az, hogy...


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com" e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet! 

 


Pedig a realitás az, hogy a horvátok oda-vissza vernek minket.

Pedig a realitás az, hogy a szlovák klubfutball és a válogatott is sokkal előttünk jár, ellenük itthon talán szerzünk 3 pontot, de ez sem biztos.

Ugyanezt gondolom Walesről is. Itthon talán nyerünk, de az egy pont reálisabb. 
Azerbajdzsánt itthon illene legyőzni, de az idegenbeli mérkőzés már neccesebb, hiszen ne feledjük: nálunk erősebb csapatokat is vicceltek már meg az azeriek.

 

 


Reálisan nézve a negyedik helyén végezhetünk a csoportban, egy-egy körbeveréssel esetleg lehetünk harmadikok.
Ez a realitás, ebből kell szerintem kiindulni.
És ezt a „lehetőséget” vagy „jóslatot” kell felülmúlni egy-egy bravúrral.

Vagy sok bravúrral.

Mert ugye a 2020-as Eb-t Magyarország is rendezi, Csányi Sándor és Orbán Viktor akarata az, hogy a csapat legyen kint az Eb-n. Igaz, ez az a dolog, amihez a központi akarta már kevés.

Ehhez munka kell.
Sok munka.
Ebben pedig erősen le vagyunk maradva.
Persze, csodák azért vannak!



Az MLSZ válaszolt! A statisztika sem segít, azaz Ilyen mutatókkal várjuk az ellenfeleinket