mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Vidi, MLSZ: hallgatásba burkolózva

Elméletileg a sajtóosztályok azért vannak a kluboknál és az MLSZ-nél, hogy az újságírók ne „zaklassák” kérdéseikkel a vezetőket, hanem e-mailon küldjék el a kérdéseiket. Persze, így sokkal könnyebb figyelmen kívül hagyni azokat. A honi futballban egyébként is sajtóelhárítás folyik sajtókiszolgálás helyett. Ezt most a Vidinél és az MLSZ-nél is bizonyították: lényegében ugyanazokat a kérdéseket küldtük el nekik a Vidi pályaavató mérkőzésén történt események miatt, de egyikük sem érezte úgy, hogy válaszolni kellene – azaz nem érzik úgy, hogy a szurkolókat megfelelően tájékoztatnunk kellene.


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Mint korábban megírtuk, a Vidi új stadionjának avatóján biztonsági embereknek látszó, de ezt magukon fel nem tüntető verőlegények ököllel ütötték a szurkolókat. Azóta kiderült, valóban egy biztonsági szolgálat embereiről van szó, akik úgy akarják betartatni az MLSZ szabályzatát, hogy közben maguk sem tartják azt be, mert szerintük a rájuk vonatkozó szabályok nem jók.

Természetesen megkerestük a Vidi-t az üggyel kapcsolatban.
Egy héttel ezelőtt a következő kérdéseket küldtük el a klubnak:

1. A Mol Vidi FC miért alkalmaz az MLSZ előírásainak és a lelátó rendjének betartatására olyan biztonsági céget, mely saját maga sem tartja be az MLSZ rá vonatkozó előírásait, mert stratégiai vezetőjük szerint az rossz előírás?

2. A Mol Vidi FC miért alkalmaz az MLSZ előírásainak és a lelátó rendjének betartatására olyan biztonsági céget, melynek emberein nincs megfelelő felírat, nincs azonosító szám, az arcukat pedig eltakarják?

3. A Mol Vidi FC milyen lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy ezek az anomáliák megszűnjenek, és olyan biztonsági emberek dolgozzanak a mérkőzéseken, akik maguk is betartják a rájuk vonatkozó MLSZ előírásokat?



Ezzel egy időben az MLSZ-nek hasonló kérdéseket küldtünk!

1. Hogyan fordulhat elő, hogy egy MLSZ által rendezett mérkőzésen egy klub olyan biztonsági céget, olyan biztonsági embereket alkalmaz az MLSZ előírásainak és a lelátó rendjének betartatására, mely saját maga sem tartja be az MLSZ rá vonatkozó előírásait, mert stratégiai vezetőjük szerint az rossz előírás?

2. Hogyan fordulhat elő, hogy egy MLSZ által rendezett mérkőzésen olyan biztonsági emberek verik ököllel a szurkolókat, akiken egyetlen felírat és azonosító szám sincs, az arcukat pedig eltakarják?

3. Milyen lépéseket tesz az MLSZ a MOL Vidi ellen a lelátón történtekért?

4. Milyen lépéseket tesz az MLSZ annak érdekében, hogy ezek az anomáliák megszűnjenek, és olyan biztonsági emberek dolgozzanak a mérkőzéseken, akik maguk is betartják a rájuk vonatkozó MLSZ előírásokat?

Egyik e-mailunkra sem érkezett válasz.

Sem a klubnál, sem az MLSZ-nél nem gondolják úgy, hogy a szurkolóknak tudniuk kell, miért vannak a stadionokban kommandósnak öltözött verőemberek!

Közben persze a Fegyelmi Bizottság beszedett néhány százezer forintot büntetést gyanánt, hiszen az Újpestet 200, a Vidit 100 ezer forintra büntette a mérkőzésen történtek miatt.

A többi nem számít!

 

aksjakkka



Fehérorosz mumus Az MLSZ válaszolt!