mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Fehérorosz mumus

Nehéz helyzetbe került a Vidi azzal, hogy tegnap vereséget szenvedett a BATE ellen, hiszen így a továbbjutáshoz az utolsó játéknap több pontot kell szereznie a Chelsea ellen, mint amennyit a fehéroroszok szereznek a PAOK ellen. Persze, mondhatnánk, hogy tegnap le kellett volna győzni – vagy legalább döntetlent játszani – az ellenfelet, de az az igazság, hogy ez a magyar csapatoknak egyelőre a lehetetlen kategória. A BATE az elmúlt hat évben eddig háromszor vert ki magyar csapatot a nemzetközi kupából, és ha valami nagy siker nem születik, akkor most jön a negyedik alkalom.  


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


2012, Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör. Az első alkalom, amikor halvány esély mutatkozott a fehérorosz csapat búcsúztatására, hiszen a Debrecen az első meccsen, idegenben játszott 1-1-et, ami azt jelentette, hogy hazai környezetben elég lett volna egy 0-0. 

De nem lett 0-0-, sőt, a BATE Debrecenben nyert 2-0-ra. 

Két év múlva jöhetett a „visszavágó” sőt, a Loki a Bajnokok Ligája selejtezőjének első meccsén 1-0-ra le is győzte a fehéroroszokat, ám ez is kevés volt, hiszen a második meccsen a BATE nyert 3-1-re. 

2015-ben a Videotonon volt a sor, de a fehérváriaknak sem volt szerencséjük: a haza 1-1-es döntetlen után idegenben 1-0-ás vereséget szenvedett a Vidi, így újabb kiesés lett a vége. 


A Vidi idegenben is 2-0-ra kapott ki a BATE-tól (fotó:molvidi.hu)

A mostani, Európa-liga csoportkör elején azt mondtam, a Vidi továbbjutásához az kell, hogy hazai pályán legyőzze a PAOK-ot és a BATE-t is, és idegenben legyen egy bravúrgyőzelem, ám ez már az első körben megdőlt. Ugyan a PAOK oda-vissza verésével meglett az idegenbeli bravúr, a BATE megint „beleköpött a levesünkbe”.

Nagyon úgy néz ki, a fehéroroszok igazi mumusai a magyar csapatnak, ám még nem úszott el a továbbjutás.

Ehhez hazai pályán „csak” le kell győzni a Chelsea-t, míg a BATE nem verheti meg a PAOK-ot. Igaz, az angolok ellen elég egy döntetlen is, ha a görögök legyőzik ellenfelüket.

Erre szokták mondani: szép feladat.



Sokat akar a szarka, de nem bírja….avagy az edző után most a játékosokat rúgták ki Győrben! Vidi, MLSZ: hallgatásba burkolózva