mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Sokat akar a szarka, de nem bírja….avagy az edző után most a játékosokat rúgták ki Győrben!

Valahogy semmi nem sikerül Győrben. Persze, az is lehet, hogy túl gyorsan akartak sikert elérni olyan emberek, akiknek egyébként azon kívül, hogy vettek egy klubot, „semmi közük a futballhoz”. Ám ez a szurkolókat nem vigasztalja. Az elmúlt években két csődhelyzet és edzőváltás után valószínűleg most sem jutnak fel az NB I-be, és ezért nyilván a játékosok a hibásak! Ki is rúgtak egy párat!


HIRDETÉS

Megjelent Fehér György sportújságíró első, nem sporttémájú regénye, A kemény fiúk is sírnak néha. Vásárlás előtt belehallgatnál a könyvbe? Itt a lehetőség! Most Urmai Gábor, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze olvassa el neked az első fejezet. Amennyiben megtetszett, megrendelheted a szerző által dedikált könyvet postai utánvétellel de szállítási díj nélkül a "akemenyfiukissirnakneha@gmail.com e-mail címen.Nagyszerű karácsonyi ajándék lehet!


Tarsoly Csaba bukása, a lopott pénzből épült kártyavár összeomlása után a győri csapatot a megye III-ba száműzték volna, de a futsalcsapatot – amely egyébként történelmet írva előbb bejutott a BL négyes döntőjébe, majd megszűnt – üzemeltető ETO Futsal KFT segítő jobbot nyújtott, így a csapat végül „csak” az NB III-ig zuhant.

Akkor Drucskó Zoltán ügyvezető elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnének visszajutni az NB I-be, és lehetőleg mindezt saját nevelésű, vagy helyi, győri játékosokkal tennék meg.
- Ha jól mennek a dolgok, akkor két év alatt visszajuthatunk az NB I-be, de tudomásul kell vennünk, ezt sok minden befolyásolhatja. Mindenesetre a céljaink egyértelműek, szeretnénk, ha a lehető leghamarabb első osztályú lenne az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat. Ennek függvényében jövőre cél a második vonal. Elkészült az előzetes költségvetés, amely megítélésünk szerint kiegyensúlyozott működést fog biztosítani, illetve folyamatosan tárgyalásban állunk a lehetséges támogatókkal is. A költségvetés a nevezések elfogadása után, valamint a lehetőségeink ismeretében kerül majd elfogadásra. Egy öt- éves, visszamérhető fejlesztési tervben gondolkodunk, amelynek a részletei kidolgozás alatt állnak. A szakmai stáb e fejlesztési terv irányvonalai mentén kerül kialakításra, és a régi érdemek mellett a befektetett munka, a megújulásra, a tanulásra való fogékonyság is döntő lesz. Vallom, megfelelő eredményeket csak minőségi munka és megfelelő szakmai felkészültség mellett lehet elérni. Magyarország legsikeresebb városának támogatásával ez a projekt sikerre van ítélve. Remélem, elmondhatjuk nemsokára, hogy a jövő focija Győrben épül! - mondta akkor Drucskó Zoltán.

Nos, nem tudom, hogy akkor például Kabát Péter leigazolás mennyire illeszkedett a „az elsősorban győri fiatalokra épülő csapat” filozófiába, de az biztos, hogy a kidolgozott ötéves tervből nem lett semmi.

Sőt, immár Drucskó Zoltán sincs, hiszen tavaly ilyenkorra már csődbe is vitte a klubot.


Drucskó Zoltán ma már nincs Győrben, ötéves terve a homályba veszett

Akkor érkezett megmentőként egy addig ismeretlen cég, a budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft.

Arról nem szólt a fáma, hogy a cégbírósági bejegyzés szerint "Saját tulajdonú ingatlan adásvételével", és "Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, üzemeltetésével" foglalkozó cégnek milyen kötödése van a futballhoz, de az látszik, hogy nem igazán „értik” a futball törvényeit.

A magyar futball törvényeit meg még annyira sem.


Vajon mikor lesz itt újra NB I-es meccs?

Ősszel például nagyon gyorsan elküldték azt a Mészöly Gézát, akit azért hoztak a klubhoz, hogy két év alatt jutassa azt az NB I-be, de mindössze két és fél hónapnyi időt kapott.

"Az ETO sokat köszönhet a tulajdonosnak. Megmentette a klubot a csődtől, sőt, időközben rengeteg „csontváz esett ki a szekrényből”, de ő ezeket a számlákat is kifizette. A saját pénzét teszi a klubba, nélküle nem lenne ETO. Nagyszerű gazdasági üzletember, aki látja és érti a számokat, de futball törvényeit csak most tanulja. Sok, sokat érő játékosból nem lesz egy csapásra jó csapat. Ahhoz idő kell" – mondta akkor Mészöly a mifocink.com-nak.

Nos, úgy látszik, most a játékosok jönnek.
A 2018/2019-es bajnoki idénynek NB I-es múlttal rendelkező, rutinos játékosokkal megerősített, bő kerettel vágott neki az ETO. Ennek ellenére a csapat nem tudott az elvárásoknak megfelelően teljesíteni, így a vezetőség a mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontott Debreceni Andrással, Koltai Tamással, Magasföldi Józseffel, Hamar Ádámmal és Baracskai Rolanddal.

Azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia képében elitakadémiát üzemeltet klubunk, így sok tehetséges, fiatal játékos várja, hogy bizonyíthasson a felnőtt bajnokságban. Az elkövetkező időszakban a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia fiatal tehetségeivel kiegészülve szeretnénk készülni a ránk váró kihívásokra, bízunk benne, hogy ETO nevelésű, ETO szívű játékosok segítségével újra szép eredményeket érhetünk el.

Debreceni Andrásnak, Koltai Tamásnak, Magasföldi Józsefnek, Hamar Ádámnak és Baracskai Rolandnak köszönjük az eddigi munkájukat, és további sok sikert kívánunk nekik a pályán és azon kívül egyaránt!” – írja az eto.hu, ami azt jelenti, hogy majd 600 „NB I-es mérkőzésnek” intenek búcsút Győrben.

Persze, sok NB I-es játékos még nem csinál NB I-es csapatot, és ezt most a példa is bizonyítja, de arra kíváncsi lennék, Győrben mikor jönnek már rá: El kell felejteni a sok-sok pénzért szerződtetett magyar sztárocskákat, ám olyan szakembert kell szerződtetni, aki egyrészről ismeri a magyar futballt, ért is hozzá, no és a megfelelő időt is megkapja a csapatépítéshez.




A lilák nyílt levélben fordultak az MLSZ-hez! Fehérorosz mumus