mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Ha valaki, akkor Juhász Roli megérdemelte ezt a gólt!

Bár Juhász Roli az MTK „neveltje”, az elmúlt években egyértelműen a Vidi meghatározó játékosa. Sőt, őszintén megvallva az elmúlt másfél évtized egyik meghatározó játékosa. Ha valaki, ő biztosan megérdemelte, hogy övé legyen az új Vidi stadion első gólja!

Jogos az öröm! (Fotó:molvidi.hu)

Tegnap átadták a sok-sok milliárdból épített új székesfehérvári stadiont. 

Sajnos a szervezés nem volt mindenben tökéletes, a gálaműsor koncertjét például valaki két órával a meccs kezdése előttre tervezte. Nem tudom, ki gondolta azt, hogy november közepén, 5 fokban, esőben lesz, aki kimegy két órával a meccs előtt a stadionba. Nem is voltak sokan, így a Wellhello tán még a kezdet kezdetén sem játszott olyan kevés ember előtt, mint tegnap, pedig a stadion igazán „megérdemelte” volna a szuper felvezetést.


Dicséret jár viszont azért, hogy nem egy kamu gálameccsel avatták a stadiont.
Persze, lehet mondani, hogy a Vidinek nem kell idehozni sok pénzért egy bemutató meccsre a Chelsea-t, mert az angol sztárcsapat tétmeccsre érkezik majd Fehérvárra, de ettől még tény: az igazi szurkolók (és itt nem azokról a „divatdrukkerekről” beszélek, akik egy sztárcsapat ellen kimentek volna a stadionba, aztán senki nem látta volna őket soha többet) sokkal inkább kíváncsiak egy tétmeccsre a stadionavatón, mint egy kamu gálameccsre. 

Az Újpest pedig nem rontotta el a gálát, pontosabban a Vidi nem engedte, hogy az Újpest belerondítson a fesztiválba, ráadásul a sorsnak köszönhetően az a Juhász Roland szerezte az első gólt az új arénában, aki azért tényleg megkerülhetetlen szereplője az elmúlt másfél évtized magyar futballjának.

- A régi stadionnak is megvolt a hangulata, a pálya is nagyon jó volt. Sajnáltam, de ez az új minden igényt kielégítő. Bárhonnan is nézem, a világon mindenhol megállná a helyét. Persze nagy öröm, ha gólt szerzek, de az a legfontosabb, hogy hátul hozzuk le nullára a mérkőzést. Nekem az mindig csak hab a tortán, ha sikerül betalálnom, főleg, ha azzal nyerünk is. Azt mondhatom, hogy ez a mérkőzés is azok közé tartozik, amelyek nagyon emlékezetessé teszik a pályafutásomat. Bár nem a legszebb gólom volt, viszont az új stadionban, Székesfehérvárra visszatérve született – mondta az nso-n Juhász.

Mi pedig már csak annyit kívánunk a fehrvári futballnak, minél több nemzetközi mérkőzésen fogadjanak majd sztárcsapatokat, és legyen olyan csapatuk, melynek kedvéért a drukkerek egy bajnokin is megtöltik a stadiont!

 



Ide szeretnénk eljutni - minden, amit az Eb-ről tudni kell! A Honvédnál mélységesen szégyelhetik magukat, amiért nem engedték be a pályaátadó ünnepségre Détárit!