mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

Marco Rossi: Nekem csak egy arcom van!

Nincs mese, nyerni kell Észtország ellen, ha nem szeretnénk olyan kínos helyzetbe kerülni, hogy akár ki is eshetünk a Nemzetek Ligája C díviziójából. Persze, nem lesz könnyű a csütörtöki mérkőzés, hiszen bár a görögök elleni zártkapus mérkőzés után a szurkolók visszatérhetnek a lelátóra, nem lesz viszont ott a kispadon Marco Rossi szövetségi kapitány, akit az UEFA eltiltott.

- Remélem, nem okoz problémát a hiányom. A fiúkkal minden megbeszélünk a mérkőzésig, és maximálisan bízom a munkatársaimban is. Ismerjük az észteket, és bízom abban, hogy nem követjük el ugyanazokat a hibákat, mint az idegenbeli meccsen – mondta ma a mérkőzéssel kapcsolatban a mifocink.com-nak Marco Rossi, aki hozzátette, nagyon sajnálja az eltiltását. – Az MLSZ-től minden segítséget megkapunk a sikeres szereplés érdekében, és tudom, hogy most az eltiltással nehéz helyzetbe hoztam a csapatot. Azt tudni kell, hogy nekem csak egy arcom van, ugyanúgy viselkedek az edzésen, a meccsen és a kispadon is. Mentálisan kell egy kicsit fejlődnöm ezen a téren, hiszen és ígérem, a jövőben úriemberként viselkedek majd, hiszen tudom, egy országot képviselek!  

Mint említettük, akár még ki is eshetünk a csoportból, persze a szövetségi kapitány erre nem is gondol.
- A cél egyértelmű: mind a két hazai meccset, azaz az észtek és a finnek elleni összecsapást is meg akarjuk nyerni, és akkor még a csoport második helye is elérhető.

Természetesen szóba került az eddig nélkülözött Dzsudzsák Balázs behívása is, melyről a kapitány elmondta, az MLSZ felől semmilyen nyomás nem volt felé, minden játékos az ő döntése alapján kerül a keretbe.
- Persze, Dzsudzsák csak egy játékos a sok közül. Hogy szerepet kap-e majd a meccseken, az a héten derül ki. Hozzá kell tenni, hogy amíg Dzsudzsáknak nem volt csapata, Szalai volt a kapitány, ám ha Balázs pályára lép, öve lesz csapatkapitányi karszalag. Ez nem azt jelenti, hogy bármilyen változás lenne abban, mennyire tisztelem Szalai Ádámot, aki mindent a válogatottnak és a futballnak rendel alá. A csapatnál igazi vezető, ami a jövőben is így kell, hogy maradjon, és az, hogy esetleg ismét Dzsudzsák lesz a kapitány, semmilyen feszültséget nem okozhat a csapaton belül.

Bárhogy is legyen, a kapitány egyértelművé tette: még egyszer nem engedi meg azt, hogy motiváltság terén olyan hiányosságok legyenek, mint a legutóbbi, észtek elleni idegenbeli meccsen!



Azonnal, hetekre tiltsák el Fiolát! (Videóval!) Szanyó Károly: A Vasasnak most egy új bajnokság kezdődik