mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Vidinek köszönhetően hetek óta jó ismét a magyar futball szurkolójának lenni!

Óriási gratuláció jár a Vidinek. Örült jó úgy ébredni egy Európa-liga forduló után, hogy egy magyar csapat a továbbjutás küszöbén áll. Persze, mindenki tudja, két, nagyon fontos feladat még vár a csapatra ahhoz, hogy az álomból valóság legyen.

Mióta csoportkörös rendszerben bonyolítják le a nemzetközi kupaküzdelmeket, még egyetlen magyar csapat sem jutott tovább.
Most a Vidi ezt megteheti.

Érdekes, mert a fehérvári csapat legutóbbi csoportkörös szereplésénél is volt erre esély, de ott az utolsó két fordulóban megremegtek a lábak, és talán megremegett az esélytől az akkori edző, Paulo Sousa is. 

Most nem látok, legalábbis tegnap nem láttam egy pillanatnyi remegést sem.
Amit láttam, az egy vérpofi edző vérprofin összerakott csapata volt, aminek nem is lehetett más az eredménye, minthogy a fiúk győztesen hagyták el a pályát a PAOK elleni meccs után.

A sorsolás után többen kinevettek, amikor azt mondtam: ebből a csoportból tovább lehet jutni, de ahhoz itthon meg kell verni a fehéroroszokat és a görögöket, és idegenben kell egy bravúrgyőzelem. Nos, a képlet annyival változott, hogy kell még egy idegenbeli bravúr, hiszen a BATE legyőzése szinte biztos továbbjutást érne.

Valljuk be, ráférne már egy ilyen siker a magyar futballra, amely a 2016-os Eb után ismét letargiába zuhant. Nem mellesleg és épp itt az ideje, hogy végre egy magyar csapat móresre tanítsa a fehéroroszokat. A BATE ugyanis annyiszor babrált már ki magyar csapattal, hogy igazán itt az ideje egy „huszáros” visszavágásnak.

Persze, ne szaladjunk ennyire előre.
Maradjunk annyiban: a Vidinek köszönhetően immár hetek óta jó ismét a magyar futball szurkolójának lenni, és ennél nagyobb dolgot nem is tehetett volna értünk a fehérvári csapat!

 



A Vasasnál gyorsan lerombolják azt, amit évekig építgettek! Azonnal, hetekre tiltsák el Fiolát! (Videóval!)