mifocink

Magyar futballról érdekek nélkül

A Vasasnál gyorsan lerombolják azt, amit évekig építgettek!

A tavalyi kiesés csak az első lépés volt afelé, hogy lerombolják azt, amit évekig építgettek Angyalföldön. Most lassan úgy néz ki, stadion nemsokára lesz, csapat viszont nem igazán. Mert a kiesés után Jámbor János meg egy nagy hibát elkövetett: leváltotta az ország egyik legjobb sportvezetőjét, Vancsa Miklóst és helyére azt a Domonyai Lászlót ültette aki….nos, maradjunk egyelőre annyiban, hogy akinek a vezetésével úgy néz ki, esélye sincs visszajutni az NB I-be a csapatnak.

Ez a csapat szinte biztos, hogy idén nem jut vissza az NB I-be (Fotó:vasasfc.hu)

Szinte biztos, hogy Vancsa Miklós is hibázott akkor, amikor kiesett a csapat az NB I-ből. Szerény véleményem szerint a bajnokság felénél edzőt kellett volna váltani, mert látszott, hogy Michael Oenning elvesztette a kapcsolatot a játékosokkal, akik „nem fogták” már a filozófiáját.

Persze, abban is biztos vagyok, az, hogy Michael Oenning a végsőkig maradhatott, nem kizárólag Vancsa döntése volt, elég csak annyit mondani, hogy a sokak szerint kissé „felülről vezérelt” MLSZ-ben egy rövid időre felmerült, hogy az az Oenning legyen korosztályos kapitány, akinek három év alatt egyetlen korosztályos, saját nevelésű játékost sem sikerült beépítenie a Vasasba.

Persze, a kiesés nem kötelezően jelent egyet azzal, hogy vezetőt is kell váltani, de Jámbor János így döntött: Vancsa a Kubala Akadémiához került, a felnőttekhez meg érkezett Domonyai László.


Eddig nem jött be a váltás - persze, ez nem azt jelenti, hogy később nem lesz sikereses a Vasas

Az a Domonyai, aki sokak szerint az egyik legfelkészültebb sportvezető az országban, és akinek irányítása alatt az MTK-nál valóban sok fiatal került a felnőtt csapathoz. Persze csak azok, akik betartották Domonyai szabályait.

És elhihetik, elég sok mindent láttam arról, hogyan vezet Domonyai egy klubot, elég csak annyit mondani, hogy az általa ellenem indított, de végül elveszített per utolsó napján még az is kiderült, hogy titokban, a játékosok tudta nélkül felveszi a velük való beszélgetést, tárgyalást - és nem ez a legdurvább lépése!

Nos, most úgy néz ki, a váltás nem jött be, mert egyelőre sem játékos-politika sem szakmai koncepció nem körvonalazódik. Sőt, épp most rúgták ki azt a Kis Károlyt, akit Domonyai „talált” ki a kispadra. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy bár előfordul olyan, hogy egy edzőt el kell küldeni, de azért ha egy új ügyvezető hoz egy edzőt, akit négy hónap után elküldenek, akkor nem biztos, hogy csak az edző a hibás. Pontosabban leginkább az edzőkiválasztás a rossz, és azért is vállalnia kell(ene) valakinek a felelőséget!

Nos, ez nem történt meg, jelenleg Ferenczi István irányítja a csapatot, amely Domonyai vezetése alatt a tízedik helyig zuhant, 9 pontra a feljutást jelentő második helytől – és nyolcra a kiesést jelentő 18. helytől.
 

    



De kinek hiányzik Dzsudzsák?! A Vidinek köszönhetően hetek óta jó ismét a magyar futball szurkolójának lenni!